Luni, polițiștii prahoveni au aplicat 250 de sancțiuni

Actualitate| 20.02.2024| 121| 0| Virgil Rădulescu

În cursul zilei de 19 februarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat activități preventive pe raza întregului județ.

Astfel, au fost organizate 4 acțiuni punctuale, în municipiul Ploiești, orașul Vălenii de Munte și pe drumurile naționale din județ, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma controalelor efectuate, au fost legitimate peste 350 de persoane, verificate 300 de autovehicule și au fost efectuate 250 de testări cu aparatele etilotest și 5 cu aparatele drugtest.

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 250 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 77.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, 11 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost efectuate în municipiului Ploiești 8 controale corporale și 4 controale ale bagajelor, în cazul depistării unor persoane cu un comportament suspect.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 10 permise de conducere, pentru: neacordare prioritate pietoni, depășire neregulamentară, nerespectarea regimului legal de viteză (6).

I:P.J. Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *