Gala Regista 2024: Universitatea Petrol – Gaze Ploiești, premiată pentru cea mai digitalizată instituţie de învăţământ

Economie| 20.02.2024| 373| 0| Virgil Rădulescu

Regista – soluţia pentru automatizarea şi eficientizarea proceselor din instituţiile publice şi companiile private din România, parte a grupului Zitec – a organizat cea de-a treia ediţie a Galei Regista – Împreună construim România Digitală. Evenimentul a avut ca scop premierea instituţiilor publice cu cel mai relevant progres digital din România. Gala a găzduit şi două dezbateri pe tema digitalizării, la care au contribuit ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, preşedintele Autorității pentru Digitalizarea României, Iulian Stanciu, şi alte persoane importante din mediul public şi privat.

Tendinţa  digitalizării rămâne una puternic ascendentă la nivel european, iar România nu face excepţie. Deşi ţara noastră se situează în continuare pe ultimul loc în clasamentul DESI, există în egală măsură oportunităţi de progres digital în România. Regista, prin sloganul  #DigitalizamRomania, reluat şi în cadrul celei de-a treia ediţii a Galei, depune eforturi susţinute, alături de clienţii săi din întreaga ţară, pentru a aduce contribuţii reale la creşterea gradului de digitalizare.

La fel ca în anii precedenţi, Gala Regista a premiat instituţiile publice cu progrese remarcabile în privinţa digitalizării, la una dintre următoarele şapte categorii, ai căror câştigători sunt:

  • Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti – pentru instituţia cu cea mai bună prezenţă pe reţelele sociale
  • Primăria Năvodari, Constanţa – pentru instituţia cu cea mai bună interacţiune digitală cu cetăţenii
  • Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – pentru cea mai digitalizată instituţie
  • Primăria Pantelimon, Constanţa – pentru cea mai digitalizată primărie de comună
  • Primăria Târgu Bujor, Galaţi – pentru cea mai digitalizată primărie de oraş
  • Universitatea Petrol – Gaze, Prahova – pentru cea mai digitalizată instituţie de învăţământ
  • Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Argeş – pentru cel mai important progres digital

Premiile acordate de către Regista instituţiilor publice de mai sus sunt oferite având la bază criterii obiective de selecţie. Acestea presupun extragerea automată a datelor din rapoarte interne de folosire a soluţiei Regista, în funcţie de module, tipul şi numărul de documente rulate, utilizatori şi solicitări.

Premiul pentru cel mai important progres digital, reprezintă aprecierea directă a Regista faţă de instituţia publică din România care şi-a adus cel mai mare aport la dezvoltarea soluţiilor din platformă.

Interesul pentru digitalizarea proceselor interne este tot mai crescut în România şi nu doar în cazul primăriilor. Deşi UAT-urile continuă să reprezinte procentul majoritar din portofoliul Regista, anul 2023 a atras şi interesul şi instituţiilor de învăţământ şi unităţilor spitaliceşti. Rolul Regista, şi implicit al digitalizării, se remarcă şi în cazul altor tipuri de instituţii publice. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, cea mai digitalizată instituţie în 2023, şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, care a obţinut premiul la categoria cel mai important progres digital, sunt doar 2 dintre exemplele care arată că digitalizarea poate fi făcută acolo unde există viziune şi interes pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *