Viaductul ,,Valea Orății” situat pe DN1, la Posada, ar putea intra în reparații

Actualitate| 19.02.2024| 740| 0| Petrache Ecaterina

CNAIR va relua, pentru a doua oară, licitația pentru lucrări de reparații la podului de la Posada, pe DN 1 Valea Prahovei, viaductul ,,Valea Orății”. Aflat în circulație de aproape un secol, acesta are o stare tehnică necorespunzătoare cu elemente constructive aflate în stare avansată de degradare, atât la suprastructură cât și la elementele de rezistență, potrivit expertizei tehnice.

Compania a primit două oferte, conform economedia. Prima ofertă a fost depusă de către constructorul Agnel Industry din Iași iar cea de a doua de la o asociere, Pikanore -Dimex 2000. Pikanore este o companie din Prahova care s-a asociat cu bistrițenii de la Dimex 2000, constructorul Drumului Expres 4 Tureni, legătura DN 1-Autostrada Transilvania.

Viaductul de la Valea Orății, situate la km 114 pe DN1, are o lungime de 96 de metri și a fost construit în anul 1925, iar lărgirea viaductului s-a realizat în 1978.

Valoarea contractului pentru lucrările ce urmează a fi executate este de 5,9 milioane lei, iar evaluarea ofertelor are termen estimat 11 martie 2024.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *