Procurorii continuă să efectueze ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă privind un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care au scos la iveală fapte de corupție, trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, bancrută frauduloasă.
Din datele, înregistrările și documentele primite primite de redacția Găzarul, în cazul deja celebrului dosar „White Tower”, par a fi implicați oameni de afaceri, notari publici, avocați, funcționari din Primăria Ploiești și chiar din instituțiile statului, dar și un jurnalist. (Detalii AICI)
În urma anchetei derulate de procurori privind frauda cu un prejudiciu estimat de peste un milion de euro, în cazul afacerii imobiliare White Tower din Ploiești, magistrații Curții de Apel Ploiești au decis, vineri, prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv pentru dezvoltatorul imobiliar Lupu Mihai și pentru avocatul Nichita Vlad, pentru dezvoltatorul imobiliar Lupu Marioara și notarul Tudose George Radu prelungirea măsurii arestului preventiv la domiciliu cu 30 de zile, iar notarului Tudose Maria i s-a prelungit cu 20 de zile măsura arestului la domiciliu.
Astăzi, toți cei patru inculpați au depus contestații la decizia magistraților:
Rețeta dezvoltatorilor Lupu (mama și fiul ei) era aceeași pe piața imobiliară: luau autorizație de construcție pentru imobile cu destinația birouri, apoi cu ajutorul unor notari și, implicit, al unor funcționari publici schimbau destinația în blocuri de locuințe. În plus, prin contractele de promisiune vânzare-cumpărare, încasau avansul sau chiar suma întreagă pentru apartamente și parcările aferente, apoi le revideau către alți cumpărători.
Ca să se piardă urma banilor, mulți risipiți pe lux, se făceau tranzacții între propriile firme, ulterior unele dintre acestea intrând într-o curioasă insolvență. Pe parcurs, famiglia Lupu s-a asociat (alte tranzacții financiare!) cu diverse firme „bazate” sau diverși oameni de afaceri în încercarea zadarnică de a înșela atât cumpărătorii de bună credință, cât și organele abilitate de cercetare.
Se pare că multe acte de insolvență au fost parafate de firma avocatului arestat preventiv, Vlad Nichita, asociat în multe afaceri imobiliare cu familia Lupu.
Prin astfel de insolvențe a reușit să preia/cumpere mai multe terenuri aparținând unor firme precum COMAT. Sau Limar… unde s-au ridicat niște hale, vizavi de rafinăria Vega, și, deocamdată, nu se știe cât de „autorizate” sunt. Dar și cât de legal este ca lichidatorul judiciar să fie și cumpărătorul rămâne în atenția organelor abilitate. Cert este că nu este singura firmă „lichidată” de același reprezentant.
Dintr-o „pură” coincidență apare în publicația care făcea reclamă vânzărilor de apartamente din complexul „White Tower Residence”, publicație controlată de Stavri Cătălin, și următorul anunț:
La data de 6 februarie 2014, Tribunalul Prahova a admis cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei formulată de reprezentanţii firmei XENIA SA Ploieşti (J29/272/1991; CUI 1358067).
Dintr-o altă coincidență, spunem noi, firma de insolvență a avocatului Nichita Vlad se numește „XENIA INSOLV IPURL”, având sediul la aceeași adresă precum și cabinetul de avocatură, pe stada Romană.
Tot coincidență este și faptul că, pe Strada Poligonului din Ploiești, unde fosta societate Xenia și-a petrecut ultimele zile în insolvență, tronează un spațiu comercial care s-a vrut a fi un fel de supermarket.
Iar o coincidență! Numerele de telefon de la cele două sedii corespund… Și, ca să nu vă plictisim cu atâtea coincidențe, o mai spunem pe ultima. Ultima de azi, căci vom reveni cu asociații famigliei Lupu.
Sediile firmelor controlate de Lupu Marioara, și Lupu Mihai, respectiv de Nichita Vlad și soția acestuia, au aceeași locație: Strada Rafinorilor 4, Ploiești 107059, unde cei păgubiți încă dau de porțile închise.
Lasă un răspuns