20 de șoferi au rămas fără permis de conducere în urma controalelor efectuate de polițiștii prahoveni. Aproximativ 400 de autovehicule au fost oprite pentru control

Actualitate| 17.02.2024| 134| 0| Virgil Rădulescu

Vineri, 16 Februarie, în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au fost organizate acțiuni pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării legislației în vigoare privind circulația pe drumurile publice, precum și pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prin descurajarea elementelor infracționale cu impact stradal.

Acțiunile s-au desfășurat pe drumurile naționale din județ, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi și Vălenii de Munte, precum și pe raza de competență a Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei.

În cadrul acțiunilor au fost controlate peste 380 de autovehicule, iar în vederea combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența consumului de băuturi alcoolice au fost efectuate aproximativ 200 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Astfel, au fost aplicate, în total, 205 sancțiuni contravenționale, cele mai multe conform OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 57 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pietonilor care nu respectă prevederile legale privind traversarea părții carosabile, dar și 21 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Pe raza orașului Băicoi, polițiștii au acționat împreun cu reprezentanții RAR, fiind aplicate, cu această ocazie, 18 sancțiuni pentru neregulile constatate privind starea tehnică.

Ca măsuri complementare au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 pentru neacordare prioritate pietoni, dar și două certificate de înmatriculare.

Valoarea tuturor sancțiunilor este de aproximativ 107.000 de lei.

La volan, sub influența alcoolului

Noaptea trecută, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Ciorani, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Ciorani au oprit, pentru control, pe DJ201D un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani, din comună.

La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *