Astăzi, Federaţia Română de Fotbal împlineşte 94 de ani

Sport| 16.02.2024| 144| 0| Virgil Rădulescu

Federaţia Română de Fotbal împlineşte, vineri, 94 de ani de la organizarea sa în actuala structură, la 16 februarie 1930 preluând activitatea primului organism de guvernare a fotbalului românesc înfiinţat în 1909 şi denumit Asociaţia Societăţilor Sportive din România, informează site-ul FRF.

„Pe 16 februarie 1930, în urmă cu exact 94 de ani, a apărut Federaţia Română de Fotbal Asociaţie, actuala Federaţie Română de Fotbal, cea care continuă activitatea primul organism de guvernare a fotbalului românesc. În 1909 s-a înfiinţat Asociaţia Societăţilor Sportive din România, activitatea fiind continuată apoi de Asociaţia Cluburilor de Fotbal, iar ulterior de Federaţia Română de Fotbal Asociaţie. Primul preşedinte al FRF a fost avocatul Aurel Leucuţia.” se arată pe site-ul citat.

În 1930, când România a participat la ediţia inaugurală a Campionatului Mondial de Fotbal, Federaţia Română de Fottbal a gestionat organizarea participării „tricolorilor” la turneul din Uruguay.

Reprezentativa României este una dintre cele doar patru care au luat parte la primele trei turnee finale de Cupei Mondiale din istorie, alături de Brazilia, Franţa şi Belgia.

Federaţia Română de Fotbal este afiliată la FIFA din anul 1923 şi la UEFA din 1954.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *