„Orice salariat cu frisoane e o sursă ecologică”, replica medicilor de familie față de decizia lui Ciolacu de a impozita concediile medicale

Sănătate| 15.02.2024| 108| 0| Petrache Ecaterina

Reacția după impozitarea concediilor medicale a băgat un pic în corzi Guvernul Ciolacu. Dovadă faptul că, pentru unele afecțiuni și pentru gravide se gândesc să renunțe. Ciolacu a încercat să dreagă busuiocul afirmând că se dau zile de concediu medical cu nemiluita, pentru ”dureri de spate” şi ”răceală”.

Reacția medicilor nu a întârziat să apară. Președintele Asociaţiei Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, a transmis, miercuri, un mesaj ironic pe faceebok. Medicul afirmă că ar putea fi exlus de pe lista de urgențe şi orice sindrom febril, pentru că e dovedit științific că mișcările repetate degajă energie și orice salariat cu frisoane e o sursă ecologică. ”Înțeleg că dl Prim-ministru va modifica toată legislația cu privire la concediile medicale și la definirea și codificarea urgențelor, ca să nu mai ia concedii cei cu crize de HDL, cu sindrom radicular (popular „dureri de spate”) sau, Doamne ferește, cu gripă. Recomand foarte serios să excludă de pe lista de urgențe medico-chirurgicale și orice sindrom febril, fiindcă e dovedit științific că mișcările repetate degajă energie și orice salariat cu frisoane e o sursă ecologică. Ne încadrăm și la energie verde și putem și să economisim banii de pe concediile medicale”.

Concluzia medicului este demnă de aplauze ”Astfel vom putea în sfârșit să dam concedii medicale la oameni sănătoși, chiar 14 zile, așa, ca în pandemie, că ei nu degajă nimic”, a mai transmis medical. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, marți, că au fost date 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate și 187.000 de concedii medicale pentru strănutat și răceală și s-a arătat nemulțumit că pentru astfel de afecțiuni se dau concedii medicale pentru care ar trebui aplicată scutirea de impozit.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *