Dosarul White Tower – Funcționarii din Primăria Ploiești rămân în arest la domiciliu

Investigații| 15.02.2024| 756| 0| Virgil Rădulescu

Tribunalul Prahova a respins, miercuri, ca nefondată, contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti de a-i plasa în arest la domiciliu pe directorul adjunct al Direcţiei Generale de Dezvoltare Urbană, Rita Neagu, şi pe şeful Serviciului Verificare și Control Documentații Publice, Lucian Bălescu, respectiv de a-l pune sub control judiciar pe Vasile Marius Puiuleţ, inculpat cercetat în aceeaşi cauză.

Cei doi funcţionari din cadrul Primăriei Ploieşti sunt urmăriţi penal pentru înşelăciune şi fals intelectual în dosarul privind realizarea a 30 de apartamente în plus în blocul White Tower.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva încheierii penale nr. 12 din data de 09.02.2024 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în dosarul 3059/281/2024 privind pe inculpaţii Neagu Rita-Marcela, Bălescu Lucian şi Puiuleţ Vasile-Marius”, este decizia definitivă pronunţată, miercuri, de Tribunalul Prahova.

Potrivit procurorilor, pentru intabularea imobilului, cu sprijinul unor funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului, au fost întocmite în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie şi pe care dezvoltatorul le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară.

Totodată, dezvoltatorul imobiliar Lupu Marioara Domnica PFA a încheiat o serie de promisiuni şi contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deşi acestea erau construite şi intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro.

Conform anchetatorilor, autorizaţia iniţială a fost emisă pentru realizarea, în zona de sud a municipiului Ploieşti, a unui imobil de birouri cu regimul de înălţime P+8. Ulterior, în 2020, dezvoltatorul a cerut modificarea autorizaţiei iniţiale, cu nivelul cotei de fundare şi cu modificarea înălţimii interioare a nivelelor.

În certificatul de atestare parţială a construcţiei erau 270 de apartamente, însă la Oficiul de Cadastru au fost înscrise 300, dar şi un regim de înălţime diferit, care nu corespundea Planului Urbanistic Zonal.

În acest dosar, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti face cercetări faţă de reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar pentru 2 infracţiuni de complicitate la fals intelectual, infracţiunea de uz de fals, 2 infracţiuni de uz de fals în formă continuată (cu câte 15 acte materiale), fals în declaraţii, 8 infracţiuni de înşelăciune, faţă de 4 funcţionari publici pentru fals intelectual şi 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, faţă de 2 funcţionari pentru 2 infracţiuni de fals intelectual şi 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, faţă de alte persoane pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la înşelăciune.

Detalii despre mafia imobiliară din Ploiești AICI

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *