Mafia imobiliară din Ploiești – Legăturile din rețeaua pe care se baza dezvoltatorul Lupu Mihai – AUDIO

Investigații| 13.02.2024| 2702| 0| Gazarul

Săptămâna trecută a fost plină de evenimente în dosarul „White Tower”, deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

După cum vă informam și în edițiile trecute, în jurul dezvoltatorilor imobiliari Lupu Marioara Domnica și fiul acesteia, Lupu Mihai, s-a creat o adevărată rețea, implicați fiind notari, avocați și funcționari publici.

Deocamdată, procurorii anchetează modul prin care blocul de locuințe construit ilegal a primit avizele necesare, vizat fiind un etaj în plus, cu 30 de apartamente. Însă, marea îngrengătură vine din vânzarea apartamentelor către mai multe persoane și modul cum acționariatul firmelor implicate se schimba între personajele rețelei, pe sume interesante.

Firma Romana Milex Residence, cu administratori Lupu Marioara și Tache Alexandra Cristina, concubina lui Lupu Mihai, împreună cu avocatul Nichita Vlad, asociat cu 50 de procente, se mută din București la Ploiești.

Avocatul Nichita, după ce se ocupă de insovența societății COMAT, cumpără prin firma Milex terenul aferent COMAT Grup SA, de aproape 50.000 de m.p., la data de 22,04,2021, , având deja și autorizația de construcție 457 din data de 21.10.2020. Actele notariale au fost parafate de Tudose Maria.

 

Firma din București este radiată și, astfel, apare surioara ei de Ploiești cu acționariat egal între Lupu Marioara și Vlad Nichita și administrator Tache Alexandra. Marioara cesionează apoi cele 50 de părți „norei” sale, Alexandra, unde trebuie urmărite datele documenteleor, dar și sumele. Tache a plătit una sută lei pentru cele 50% acțiuni, dar le-a revândut pe sume fabuloase

Nichita coace o nouă firmă, printr-o asociere cu un cunoscut dezvoltator din București și așa apare Gersim Development SRL.

Luni, săptămâna trecută, o parte dintre cei păgubiți au fost anunțați că un avocat al firmei Gersim din București va veni la Ploiești pentru a lămuri problemele. Oamenii au așteptat în zadar. Apoi, vizita a fost anunțată pentru a doua zi. Și a venit… Nu se știe dacă era avocatul firmei sau doar un reprezentant legal. Cert este că a plecat cum a venit, declarând că nu știe de problemele de la Ploiești.

Joi sunt efectuate percheziții la Primăria Ploiești, Direcţia de Dezvoltare Urbană, dar, din sursele noastre, procurorii au ridicat documente și de la Direcția Gestiune Patrimoniu. Se pare că blocul White Tower și-a extins ampreta și pe spațiul verde, ba chiar dezvoltatorii ar fi obținut o autorizație pentru un Punct Trafo, tot pe domeniul public.

Nu trebuie omis faptul că probleme cu revânzarea apartamentelor către mai multe persoane sunt și în celălalt imobil, la City Gate. Și ar fi vorba de vreo 26 de apartamente!

Surse au declarat pentru Găzarul.ro că, în acest răstimp, domnișoara Tache ar fi luat legătura cu unii dintre păgubiți și le-a promis returnarea unor sume de bani dacă aceștia își retrag plângerile până la finalul perioadei de arest preventiv în care se află dezvoltatorii imobiliari. Și avocatul stagiar al lui Vlad Nichita, Andreea Bezercu ar fi contactat în același sens unele dintre persoanele păgubite.

Probabil, asta pentru că, printr-un act adițional de vânzare-cumpărare, autentificat cu nr. 1807/15.05.2023, Tache Alexandra semnează ca MANDATAR a Lupu Marioara. Un fel de semnează cine poate!

Puțini au primit cu acte în regulă apartamente în imobilele respective. În general, cei cu funcții și relații sus puse. Mihai Lupu se baza pe afinitățile sale cu persoane importante și chiar unii au fost amenințați dacă vor face plângeri.

Printre prietenii lui Lupu Mihai se numără și George Stanciu, zis „Mardare”, fostul ginere al fostului primar ploieștean Emil Calotă.

Se pare că George Stanciu, fost consilier local în Ploiești, „combinații”, presărate cu vacanțe luxoase și chiolhanuri, din care toate părțile au ieșit cu avantaje dezvoltatorul imobiliar Mihai Lupu și cu Rita Neagu, director adjunct al Urbanismului din Primăria Ploiești, arestați, zilele trecute, în cadrul afacerii imobiliare White Tower, fapt relatat și de Can-can.

Rita Neagu s-ar afla într-o relație de rudenie și prietenie strânsă cu George Stanciu, un personaj cunoscut pentru multe scandaluri penale și mondene, aceștia fiind nelipsiți de la nunți, botezuri și vacanțe. În plus, se pare că Rita Neagu ar fi reușit să-și mențină poziția de șefă la Urbanism din cadrul primăriei Ploiești, tocmai datorită susținerii puternice oferite de George Stanciu, pe mandatul a trei primari diferiți.

Tache Alexandra, concubina lui Lupu, este prietenă cu Eba Băsescu. Așa a cunoscut-o Mardare.

Mardare, în calitate de prieten al Ritei Neagu, a avut strânse legături cu fima Genial Group, care a construit blocuri în cartierul ploieștean Albert.

Coincidență sau nu, la începutul lunii septembrie 2022, în atenția Direcției Naționale Anticorupție ar fi intrat câțiva oameni de afaceri, notari publici, dar și funcționari din Primăria Ploiești. Fiind vorba despre cartierul de case „Genial Residence” din Albert, lângă restaurantul Best.

La vremea respectivă, cetățenii care locuiau în zonă au constatat că viitoarele clădiri de locuințe vor avea un regim de înălțime diferit de cel indicat în Planul Urbanistic Zonal. Vă sună cunoscut? Mai toți proprietarii de case din zonă urmau a se trezi cu niște blocuri uriașe la doar câțiva metri de locuințele lor, astfel fiindu-le umbrite casele pe aproape tot parcursul zilei, lucru care, conform legii este interzis.

Printr-o verificare a documentelor oficiale emise de către Primăria Ploiești, anterior construirii blocurilor, în locul respectiv, prin Planul Urbanistic Zonal, se puteau autoriza doar edificarea unor clădiri de joasă înălțime, pentru servicii publice și de interes general, nicidecum de construirea unor blocuri înalte.

Însă, imediat după cumpărarea terenului, firma de construcții, Genial Transction Cars SRL, cere modificarea PUZ-ului, iar Primăria se execută.

Tot ca o coincidență, pe lângă toate elementele suspecte ale afacerii, schimbarea PUZ-ului, continuarea construirii cu zeci de reclamații si dosare în instanțe, modul de realizare a vânzării noilor apartamente arată clar că există și alte combinații, unele cu iz penal.

Chiar dacă în actele care stau la baza construirii ansamblului rezidențial apar notate și evidențiate litigiile generate de procesele în curs, într-o serie de documente oficiale, emise și validate de către diverse Cabinete Notariale, sunt făcute mențiuni false, fiind „omis” faptul că imobilele nou aveau o serie de litigii.

Subterfugii pentru a înlesni creditarea, iar băncile să nu suspecteze nimic, clienții, oamenii interesați de achiziția unui apartament, să aibă încredere, iar blocurile cu grave probleme de legalitate să se vândă cât mai repede, cu toate ca acest lucru arată totul ca o înșelăciune.

Adică pe aceeași rețetă ca în Dosarul White Tower…

Mai jos asculțați cum își ducea clienții cu vorba Lupu Mihai:

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *