Două fetițe nou-născute au fost încurcate la externare și date altor mame. Anchetă la Maternitatea din Ploiești

Social| 13.02.2024| 193| 0| Petrache Ecaterina

Un caz mai puțin obișnuit a fost înregistrat la Maternitatea din Ploiești. O mămică care se pregătea de externare a observat că fetița care i-a fost adusă nu era copilul ei. După o verificare atentă, cadrele medicale au realizat că la mijloc este o încurcătură.

În aceeași zi, au fost născute două fetițe care aveau același nume de familie. De regulă, cadrele medicale verifică doar numele de familie. Din acest motiv s-ar fi produs încurcătura.

Călin Boeru, șeful secției, spune că la mijloc este un complex de coincidențe, aceeași zi de naștere, același nume, același sex al copilului.

Conducerea spitalului susține că, practic, nu se încheiaseră formalitățile de externare, la momentul la care una dintre mămici a sesizat că nu este copilul ei, deși se pare că cea de a doua mămică era deja în drum spre casă.

Situația a fost rezolvată. Fiecare fetiță a ajuns la familia naturală. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a demarat o anchetă internă în secția Secţia Obstetrică-Ginecologie (Maternitate).

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *