Benzi suplimentare cu taxă pentru fluidizarea traficului

Actualitate| 11.02.2024| 139| 0| Petrache Ecaterina

Decongestionarea traficului este o problemă des întâlnită și nu numai la noi în țară ci în mai multe centrele urbane mari.

O companie spaniolă a avansat o propunere care poate să reducă, în parte traficul pe șoselele aglomerate.

Cintra, care construiește și administrează, printre altele, autostrăzi și zone de parcare, propune soluția de benzi suplimentare pe autostrăzile existente, care, însă, vor putea fi folosite de șoferi doar după achitarea unei taxe.

Costul pentru folosirea acestor benzil suplimentare nu va fi unul fix ci, poate fi ajustat în timp real în funcție de traficul de pe drumuri, Cu cât acesta este mai mare cu atât taxa va fi mai mare. Costul va fi influențat și de ziua săptămânii și ora la care se utilizează banda, conform ziare.com. Utilizatorii pot alege să folosească benzile oricând doresc pe traseul lor. Adică, dacă realizează la un moment dat pe traseu că traficul este în creștere, pot intra atunci pe banda de gestionare a traficului, deoarece nu există un punct de intrare fix. Identificarea autovehiculelor care folosesc benzile suplimentare se face video prin înregistrarea plăcuțelor de înmatriculare și printre modalitățile de achitare a taxelor se numără trimiterea facturii acasă.

Compania spaniolă implementează deja benzi cu taxă în SUA și raportează că rezultatele în ceea ce privește reducerea congestionării traficului sunt pozitive și pentru benzile care sunt accesibile tuturor.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *