Mafia imobiliară din Ploiești – Trei persoane, între care doi şefi din Primăria Ploieşti, reţinute în dosarul „White Tower”

Investigații| 09.02.2024| 765| 0| Gazarul

Procurorii Parchetului de pe lângă Curte de Apel Ploiești au reţinut şi solicită arestarea preventivă în cazul a trei persoane în dosarul de înşelăciune şi fals intelectual, infracţiuni care s-ar fi derulat în legătură cu ridicarea unui bloc în municipiul Ploieşti. Cei doi funcţionari din cadrul Primăriei Ploieşti care au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în dosarul privind realizarea a zeci de apartamente în plus în blocul White Tower, faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire, au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Judecătoria Ploieşti a dispus măsura arestului la domiciliu în cazul directorului adjunct al Direcţiei de Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Ploieşti, Rita Neagu, precum şi în cazul lui Lucian Bălescu, şef Serviciu Verificare și Control Documentații Publice, din cadrul Direcției Generale de Dezvoltare Urbană a Primăriei Ploieşti.
De asemenea, faţă de alt inculpat, prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, judecătorii au dispus măsura controlului judiciar.

În acest dosar, șase funcţionari din cadrul Primăriei Ploieşti sunt urmăriţi penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în legătură cu zeci de apartamente construite ilegal și vândute de mai multe ori, în blocul White Tower din zona UPG Ploieşti.

Joi, 8 februarie, au avut loc percheziții la sediul Primăriei Ploieşti, respectiv la domiciliile unor funcționari publici și persoane fizice suspectate că ar fi implicate în acest dosar, de pe raza județelor Prahova, Dâmbovița și a municipiului București, fiind puse în executare un număr de 9 mandate de aducere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au ridicat, joi, de la Primăria Ploieşti un computer şi mai multe documente care au legătură cu activitatea dezvoltatorilor imobiliari Lupu Marioara Domnica, prin PFA administrat și fiu,l ei, Mihai Lupu suspectați că au ridicat ilegal un etaj în plus într-un blocul White Tower, implicit vânzând de mai multe ori același apartament.

Parchetul a precizat că se fac cercetări faţă de reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, dar şi faţă de şase funcţionari publici, pentru infracţiuni legate de fals şi înşelăciune.

Surse au declarat pentru Găzarul.ro că perchezițiile efectuate, ieri, la Primărie au vizat și Direcția Gestiune Patrimoniu. Unde, conform datelor noastre, ar fi vorba că inclusiv blocul White Tower este construit mai mult decât ar fi fost legal, intrând pe domeniul public (spațiu verde, centura de siguranță).

În plus, dezvoltatorii imobiliari au solicitat Primăriei Ploiești o autorizație pentru amplasarea unui post trafo, un transformator care ar fi trebuit să asigure energia electrică pentru blocul în cauză, întrucât energia electrică a rămas legată la ceva improvizat, de pe vremea șantierului în lucru. Fapt care a cauzat întrreruperi de curent, lifturi blocate ș.a.m.d…

În acest dosar, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti face cercetări faţă de reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, Lupu Marioara Domnica PFA, pentru 2 infracţiuni de complicitate la fals intelectual, infracţiunea de uz de fals, 2 infracţiuni de uz de fals în formă continuată (cu câte 15 acte materiale), fals în declaraţii, 8 infracţiuni de înşelăciune, faţă de 4 funcţionari publici pentru fals intelectual şi 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, faţă de 2 funcţionari pentru 2 infracţiuni de fals intelectual şi 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, faţă de alte persoane pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la înşelăciune.

Vom reveni cu noi detalii în ceea ce privește acest caz.

Comunicatul procurorilor PCA – AICI

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *