Percheziţii la Primăria Ploieşti, în dosarul privind afacerea imobiliară White Tower

Investigații| 08.02.2024| 773| 0| Virgil Rădulescu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au descins, joi dimineaţă, la Primăria Ploieşti, acţiunea având legătură cu afacerea White Tower.

Surse judiciare au precizat că, în urma acestor percheziţii, mai multe persoane, între care şi arhitecta şefă, ar urma să fie duse la audieri.
De asemenea, vor fi ridicate documente de la Direcţia de Urbanism, arată sursele indicate.
În acest dosar se află în arest preventiv avocatul Vlad Nichita şi doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, care sunt membri ai aceleiaşi familii (mamă şi fiu) – Mărioara Lupu şi Mihai Lupu, iar notarii George-Radu Tudose şi mama lui, Maria Tudose, sunt în arest la domiciliu.

Procurorii Parchetului au ridicat de la Primăria Ploieşti un computer şi mai multe documente care au legătură cu activitatea unui dezvoltatorilor imobiliari suspectați că au ridicat ilegal un etaj în plus într-un bloc din Ploieşti pentru a-și maximiza câștigurile.

Surse au declarat pentru Gazarul.ro că, ieri, au fost chemate la audieri soția avocatului Nichita Vlad, reținut în acest dosar al înșelăciunilor imobiliare și Tudose Maria, notarul care a autentificat mai multe contracte ale promisiunilor de vânzare-cumpărare.

Vă reamintim că un dezvoltator imobiliar din Prahova, Lupu Marioara Domnica PFA, a intrat în atenția polițiștilor și procurorilor, pentru infracțiuni economice, după ce ar fi construit un bloc la marginea Ploieștiului, fără a respecta autorizația de construcție.

Ca să vândă cele 30 de apartamente edificate ilegal, ar fi falsificat o serie de acte, cu sprijinul unor notari.

Potrivit unui comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, în acest dosar au mai fost efectuate 15 percheziţii domiciliare la sediul unor dezvoltatori imobiliari din complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, fiind puse în executare opt mandate de aducere.

„În fapt, în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, au indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro). În concret, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, urmate de achitarea integrală de către persoanele vătămate a contravalorii acestora şi apoi le înstrăina prin contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică către alte persoane”, spun procurorii.

„În continuarea activităţii infracţionale, un avocat din cadrul Baroului Prahova, prin înţelegere cu reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăţi comerciale, pe care le controla în fapt, pentru a declanşa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-şi recupera prejudiciul, explicau anchetatorii. „Anterior deschiderii procedurii de insolvenţă, reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar, împreună cu avocatul şi alte persoane, au urmărit lichidarea frauduloasă a activelor din patrimoniu, prin cesiunea cu titlu gratuit a unor bunuri imobile şi retrageri considerabile de sume de bani din conturile entităţii economice. Reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar au fost asociaţi cu avocatul în cadrul edificării Complexului de locuinţe City Gate din Ploieşti. În prezent, reprezentanţii dezvoltatorului s-au retras din acest proiect de dezvoltare imobiliară, locul acestora fiind luat de către o altă societate comercială care a devenit asociatul în afaceri al avocatului!, se mai arăta în comunicat.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *