O compania aeriană va începe să cântărească pasagerii la fel ca pe bagaje

Actualitate| 08.02.2024| 268| 0| Petrache Ecaterina

O companie aeriană de top a anunțat că va cântări atât pasagerii, cât și bagajele acestora, la poarta de îmbarcare. Cântărirea pasagerilor va contribui la asigurarea faptului că nu se depășește greutatea maximă stabilită pe care un avion o poate suporta înainte de decolare. Cântărirea este voluntară și anonimă, compania  promițând că nu va utiliza datele personale ale clienților.

Măsura va fi implementată pe bază de voluntariat până în luna mai și a fost luată pentru că s-a constatat că schimbările în obiceiurile alimentare duc la creșterea în  greutate a pasagerilor, ceea ce poate avea un impact asupra siguranței zborurilor.

Majoritatea companiilor aeriene europene utilizează greutatea medie a pasagerului așa cum este calculată de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA), care arată că bărbații au o greutate medie de 82,2 kg, în timp ce femeile au o greutate medie de 67,5 kg.

Conform statisticilor guvernamentale, în 2020, 42% din populația SUA cu vârsta de cel puțin 20 de ani este considerată obeză. În anii 1960, această cifră era doar de 10%.

Unele companii aeriene au fost criticate pentru modul în care tratează pasagerii supraponderali și obezi. În unele situații cer clienților care nu încap într-un singur scaun să achiziționeze un alt bilet. Avocații persoanelor obeze susțin că opratorii aerieni au redus lățimea scaunelor pentru a obține mai mult profit din fiecare zbor.

Mai multe companii au cântărit clienții. Anul trecut, pasagerii coreeni au reacționat cu furie la o nouă lege care obliga companiile aeriene interne să cântărească pasagerii și bagajele lor de mână cel puțin o dată la fiecare cinci ani.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *