Avertisment pentru românii care merg în zone tropicale, după cazurile de malarie

Sănătate| 07.02.2024| 98| 0| Petrache Ecaterina

În urma cazurilor de malaria înregistrate în acest an dar și a celor două decese, Ministerul Sănătății a transmis un avertisment pentru românii care se deplasează în zone tropicale.

Concret ei ar trebui să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a subliniat faptul că înainte de a călători în zonele tropicale, românii trebuie să consulte un medic epidemiolog, infecționist sau chiar medicul de familie. Cât privește profilaxia malariei, se face medicamentos. Există anumite medicamente recomandate care se iau profilactic cu puțin timp înainte de călătorie, în timpul călătoriei și după întoarcerea în călătorie. ”Simptomatologia poate fi asemănătoare cu infecția virală. Discutăm de o boală care în termeni populari se numește „friguri. Febra, frisonul, starea general alterată, nu reprezintă simptome exclusiv pentru malarie. Prezentarea la medic este esențială în astfel de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

Sunt 11 cazuri de malaria în țară până acum, destul de multe pentru prima lună din an, față de anii anteriori când s-au inregistrat 25-30 de cazuri. Din păcate, până acum s-au înregsitrat și două decese din cauza malariei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *