Incendiu la o casă din Scorțeni. Un bătrân a fost găsit carbonizat

Actualitate| 06.02.2024| 135| 0| Virgil Rădulescu

Intervenție în cazul unui incendiu produs, în această dimineață, la o casă situată în localitatea Scorțeni.

Au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD și, ulterior, pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate și 2 autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpina.

La fața locului, echipajele de intervenție au constatat faptul că incendiul se manifestă generalizat la o locuință, pe o suprafață de aproximativ 80 mp și la o a doua locuință, pe o suprafață de aproximativ 30 mp.

Deoarece existau informații cu privire la faptul că o persoană fusese surprinsă de incediu, a fost constituită o echipă pentru căutarea posibilei victime. Din nefericire, a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 79 ani.

La finalul intrevenției, pompierii au stabilit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materiale combustibile din preajmă.

Reiterăm o serie de reguli pe care este esențial ca cetățenii să le cunoască și să le respecte pentru a evita producerea unor tragedii:

– coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;
– în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
– coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

ISU Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *