Elevii din Prahova vor avea transportul gratuit asigurat spre școală, de marți, 6 februarie

Educație| 06.02.2024| 97| 0| Petrache Ecaterina

Elevii din Prahova vor putea merge la școală cu abonamente gratuite de marți, 6 februarie. Transportatorii renunță la protestul anunțat vineri, după ce au primit asigurări de la Inspectorat Școla Prahova luni, că facturile restanțe pentru 3 luni vor fi achitate marți. “În această dimineață, au fost semnate ordinele de plată astfel încât marți, 6 februarie, toți transportatorii își vor primi plățile pentru lunile anterioare: septembrie, octombrie și noiembrie. Nu au nici un motiv să nu facă transportul elevilor de marți”, a spus pentru Edupedu.ro, inspectoarea școlară adjunctă Lorelli-Elena Urlețeanu. Deoarece Ministerul Educației nu le-a decontat nici după 1 februarie facturile pe abonamentele elevilor din ultimele luni, transportatorii prahoveni anunțaseră vineri că suspendă cursele pentru elevi.

“În județul Prahova nu au fost încheiate contractele între transportatori și Consiliul Județean la începutul anului școlar, iar ANRSC a cerut să nu facem plățile în conformitate cu sumele la care au fost emise, pentru că în mod normal ar fi trebuit să existe o hotărâre de nivel județean în care să se stabilească suma per km cu care se face plata. Noi am putut face plățile numai după ce a venit hotărârea de Consiliu Județean”, mai spune Lorelli-Elena Urlețeanu.

De ce a întârziat plata facturilor?

Consiliului Județean Prahova a aprobat hotărârea privind tariful per km, pentru a se calcula decontarea abonamentelor emise deja elevilor timp de 4 luni, abia în data de 16 ianuarie. Fără această hotărâre, Inspectoratul școlar nu putea face plata pentru că transportatorii nu aveau contract încheiat cu Consiliul Județean, așa cum cere ANRSC.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *