Ies la iveală avantajele cu iz electoral ale primarului Andrei Volosevici din mafia imobiliară din Ploiești

Investigații| 29.01.2024| 1117| 0| Gazarul

Încet, dar sigur, iată că ies la iveală implicarea primarului municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, în mafia imobiliară care a uimit întreaga țară. O caracatiță impresionantă creată de dezvoltatorii imobiliari cu sprijinul reciproc avantajos al unui avocat, notari publici, funcționari publici, dar și a unui jurnalist local implicat în șantaje și în trafic de influență.

După cum v-am informat, acum o săptămână, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Constanţa au efectuat 15 percheziţii domiciliare la sediul unor dezvoltatori imobiliari din Complexul de locuinţe WHITE TOWER și CITY GATE din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, punând în executare şi un număr de 8 mandate de aducere. Ulterior, trei persoane au fost reținute, alte două fiind plasate sub control judiciar.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune în formă continuată, infracțiuni de înșelăciune în formă simplă, infracțiuni de complicitate la fals intelectual, infracțiuni de complicitate la tentativă de fals intelectual, infracțiuni de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor și infracțiuni de bancrută frauduloasă.

Totodată, potrivit procurorilor, ancheta continuă și față de alte persoane pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de complicitate la înșelăciune, complicitate la abuz de încredere prin fraudarea creditorilor si bancrută frauduloasă, reținându-se în sarcina acestora că, prin faptele lor au ajutat dezvoltatorul imobiliar să își diminueze patrimoniul pentru a justifica declanșarea procedurii falimentului, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-și recupera prejudiciul.

Potrivit informațiilor și documentelor ajunse și în posesia redacției Găzarul, primarul Andrei Volosevici, aflat într-un exces de zel electoral, ar fi beneficiat de avantajele oferite de dezvoltatorii imobiliari, Marioara Domnica Lupu și fiul ei Mihai Lupu, arestați preventiv în acest dosar.

Deocamdată, a ieșit la iveală că primarul Volosevici a implicat Spitalul Municipal în înțelegerea avută cu dezvoltatorii imobiliari prin care aceștia intenționau să sponsorizeze un program de analize gratuite pentru pensionari. Pentru ce i s-a oferit acest „favor” și cine și de ce a intermediat această „înțelegere”, rămâne să stabilească procurorii. Asta se întâmpla pe la sfârșitul lunii mai 2022, când Volosevici declara de sus și tare că „nu este implicat de niciun fel bugetul municipiului Ploiești”.

După ce s-a autoflatat cu acest program pentru pensionari, un segment electoral important pe care îl încântă cu mese festive și turism bisericesc, administrația Spitalului Municipal Schuller Ploiești s-a trezit în ipostaza de a plăti analizele respective și, astfel, s-a înscris la masa credală alături de alți creditori.

Nu trebuie să omitem faptul că, la începutul lunii aprilie 2022, un comunicat al Primăriei Ploiești anunța pompos inaugurarea unui „loc de joacă nou şi modern în zona Bariera Bucureşti, pe Strada Industriei, obiectivul fiind realizat printr-o sponsorizare. Noul spațiu de agrement destinat copiilor este integrat armonios în cartier și include echipamente și accesorii moderne, în conformitate cu cerințele europene.” Valoarea totală a investiției ar fi fost de 206.474,00 lei. Iar sponsorizarea venea de la… aceiași dezvoltatori imobiliari.

O anchetă a colegilor de la Observatorul.ro dezvăluie și motivul înscrierii Spitalui Municipal la masa credală: ”În fapt, între noi și debitoarea Lupu Marioara Domnica PFA a fost încheiat contractul de sponsorizare cu servicii medicale înregistrat cu numărul 8253/31.05.2022, Lupu Mărioara Domnica în calitate de sponsor, Spitalul Municipal Ploiești în calitate de prestator, și Municipiul Ploiești în calitate de beneficiar. Obiectul contractului mai sus menționat îl constituia sponsorizarea cu servicii de investigații medicale, constând într-un set de analize paraclinice (analize medicale de laborator) în valoare de 69.000 de lei (115 lei/pachet/50 persoane/12 luni), adresat pensionarilor nominalizați de Asociațiile de Pensionari din Municipiul Ploiești, prestarea acestor servicii revenind prestatorului Spitalul Municipal Ploiești”.

Din facsimilul publicat AICI reiese faptul că unitatea medicală a prestat serviciile, dar sponsorul nu a plătit și astfel spitalul ploieștenilor are de recuperat de la  PFA-ul falimentar suma de 53.000 de lei.

Culmea sau poate normal pentru caracatița escrocheriilor imobiliare, la masa credală s-au înscris și soția și respectiv mama jurnalistului Cătălin Stavri, cu voia dumneavoastră ultimele două pe lista de mai sus.

Spunem culmea întrucât, conform documentelor ajunse în posesia redacției noastre, pe care le puteți citi mai jos, cele două așa-zise păgubite, au primit sumele aferente celor 2 respectiv 4 apartamente!!! În cazul mamei precizăm că a achiziționat 5 apartamente,

Un frumos total de aproape 1.800.000 de lei nou-nouți.

 

Vom reveni cu detalii.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *