Apar tot mai multe detalii privind trecutul și legăturile dintre cei implicați în mafia imobiliară din Ploiești

Investigații| 29.01.2024| 3217| 0| Gazarul

Continuăm să vă ținem la curent cu dosarul „White Tower” instrumentat de procurorii de la Parchetul Curții de Apel Ploiești, un caz în care zeci de persoane au fost escrocate cu peste 1 milion euro, caz în care ar fi implicați un avocat, trei notari, dar mulți funcționari publici și un jurnalist care, din datele deținute de redacția Găzarul, se pare că ar fi intermediat vânzarea unor apartamente, girând cu influența pe care o are asupra edilului ploieștean Andrei Volosevici.

Cercetările procurorilor continuă vizând săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune în formă continuată, infracțiuni de înșelăciune în formă simplă, infracțiuni de complicitate la fals intelectual, infracțiuni de complicitate la tentativă de fals intelectual, infracțiuni de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor și infracțiuni de bancrută frauduloasă.

Informațiile primite pe adresa redacției Găzarul îl privesc pe avocatul Vlad Nichita, din Baroul Prahova, care a fost reținut de Parchet, ulterior fiind dus la Curtea de Apel Ploiești pentru emiterea mandatului de arestare preventivă. Instanța a dispus arestarea avocatului Vlad Nichita. Surse au declarat pentru redacția noastră că soția avocatului, Elena Nichita, implicată în acest caz, ar fi fost plasată sub control judiciar, fapt care nu ne surprinde ținând cont că firma acesteia, Fasty Tasty SRL, a acționat în judecată dezvoltatorul imobiliar PFA Lupu Marioara Domnica, apare ca creditor, apoi se retrage de la masa credală, dar rămâne cu unul dintre apartamente, după cum puteți constata din cele de mai jos:

Așadar, nu e de mirare că, spre deosebire de zecile de păgubiți, acest apartament avea număr cadastral, cu complicitatea notarilor implicați în această caracatiță de înșelăciuni imobiliare. Apoi urmează… cesionarea:

Însă, în urma anchetelor efectuate de redacția Găzarul, primim tot mai multe sesizări, documente și chiar înregistrări privind „activitatea” imobiliară a avocatului Vlad Nichita. Multe persoane reclamă că prin calitatea profesională, ca să zicem așa, au fost lăsați fără case, iar implicațiile sunt mult mai mari în această caracatiță imobiliară, de unde deducem faptul că ancheta derulată de procurori e doar un mic prolog. Vom reveni cu detalii și documente, în curând!

De altfel, nu ne-ar mira ca Nichita Vlad să fi prins gustul frumos al dezvoltării imobiliare și să fi pus ochii pentru a pune mâna pe spațiul fostei societăți COMAT din Ploiești:

Dar asta e treaba anchetatorilor abilitate să abiliteze, cea de altfel și informațiile de mai jos.

Surse care au ținut să-și păstreze anonimatul, deocamdată, ne-au informat că, în 2016, Nichita Vlad ar fi fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea a unei femei și a fiicei acesteia de numai trei ani. Mai mult, ar fi fugit de la locul faptei.

Curios este faptul că linkurile primite privind soluțiile ședințelor de pe portalurile instanțelor din București, unde a avut loc accidentul, au fost golite sau doar blocate accesului public.

Condamarea penală, în mod normal, ar fi trebuit să ducă la suspendarea dreptului de practică. Din informațiile primite se pare că, la aceea vreme, decanul Baroului Prahova era nimeni alta decât Gitania Volosevici, mama edilului-șef al Ploieștiului, Andrei Volosevici. Cum și de ce a intrat în Baroul prahovean?

Și, probabil, putem înțelege și girul primarului Andrei Volosevici pentru firma ROMANA MLEX RESIDENCE SRL, deținută de Vlad Nichita.

Vom reveni cu amănunte pe masură ce instituțiile abilitate vor răspunde întrebărilor noastre. Până atunci, doar de studiu:

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *