Alimentul pe care trebuie să-l consumăm zilnic

Sănătate| 29.01.2024| 218| 0| Petrache Ecaterina

Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN) susține că ovăzul nu trebuie să lipsească din alimențația zilnică. Conform acesteia se recomandă consumul a 6 sau chiar mai multe porții de ovăz într- o zi.  Ovăzul este considerat o comoară nutrițională de primă clasă datorită fibrelor abundente, aportului de vitamine din complexul B și a bogăției lor în minerale esențiale precum fier și magneziu.

Cu toate acestea, caracteristica lui cea mai notabilă este capacitatea sa de a reduce nivelul colesterolului și de a contribui la bunăstarea cardiovasculară.

Recomandarea este susținută și de medicul Vlad Ciurea:

„Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn, suplimente care ajută la somn și pentru activitatea musculară și pentru activitatea cerebrală și pentru activitatea cardiacă, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, spune medicul Vlad Ciurea despre cerealele integrale. Potrivit medicului, în cazul femeilor trecute de 50 de ani, meniul trebuie să cuprindă anumite alimente care ajută la menținerea sănătății organismului iar ovăzul nu trebuie să lipsească.

Mai mult decât atât, ovăzul conține proteine ​​esențiale, grăsimi sănătoase precum acizii grași omega-3 și omega-6, precum și o varietate de vitamine (B1, B5, B6, acid folic), minerale (magneziu, fosfor, mangan, fier, zinc), antioxidanți, acid avenalic și fitochimice. Toate aceste componente colaborează la protecția celulară și la reglarea hormonală. În timp ce, fitosterolii prezenți în ovăz contribuie la sănătatea cardiovasculară prin reducerea absorbției colesterolului în intestin.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *