19 conducători auto au rămas fără permis de conducere în urma acțiunilor din weekend

Actualitate| 29.01.2024| 77| 0| Virgil Rădulescu

Asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică și reducerea numărului de fapte antisociale și de accidente care se produc în județul Prahova reprezintă prioritățile polițiștilor prahoveni.

Pe toate liniile de muncă, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova desfășoară zilnic acțiuni pentru descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal.

În ultimele trei zile ale săptămânii precedente au fost organizate și desfășurate acțiuni de către polițiștii din cadrul Polițiilor municipale Ploiești și Câmpina, Polițiilor orășenești Băicoi, Breaza, Bușteni și Vălenii de Munte, ai Secțiilor Rurale Bălțești, Cocorăștii Colț, dar și pe drumurile naționale din județ, de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova.

Astfel, polițiștii au acționat în zonele în care sunt înregistrate fapte cu violență și nu numai, precum și în zonele unde se produc frecvent accidente de circulație.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 885 de persoane și au fost oprite, pentru control, peste 1.100 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproximativ 350 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, dintre acestea exemplificând: aproximativ 100 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 14 pentru abaterile bicicliștilor, 8 pentru abaterile pietonilor, 11 pentru constatarea de defecțiuni tehnice, patru pentru neacoradare de prioritate de trecere vehiculelor, dar și două pentru neacordare de prioritate de trecere pietonilor care au acest drept.

S-a acționat și pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, sens în care au fost efectuate mai multe filtre rutiere, în urma cărora, au fost efectuate aproximativ 335 de testări aparatele etilotest și drugtest din dotare.

În urma filtrelor efectuate, au fost reținute 19 permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru neacordare prioritate vehicule, două pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, două pentru neacoradare prioritate pietoni, două pentru conducere sub influența alcoolului, dar și 13 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 115.800 de lei.

Acțiunile polițiștilor prahoveni sunt permanent și sunt desfășurate pentru ca cetățenii să se afle în siguranță.

IPJ PRAHOVA

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *