Vânt puternic la munte, Salvamontiștii atenționează

Actualitate| 27.01.2024| 90| 0| Petrache Ecaterina

Vântul puternic creează probleme turiștilor care vor să ajungă la altitudini mai mari, fie că vorbim de utilizarea instalațiilor de transport pe cablu, fie pe jos. Salvamontiștii prahoveni atenționează asupra faptului că, în Munții Bucegi, Ciucas și Baiului este viscol.

Vântul bate în rafale, cu peste 100 km/h. Rafalele de vânt pun probleme în funcţionarea mijloacelor de transport pe cablu care deservesc pârtiile atât din staţiunile prahovene cât și cele din județul  Braşov

Instalațiile de transport pe cablu care ajung la mare altitudine, nu funcționează. La Sinaia, gondola care urcă de la Cota 1400 la Cota 2000 nu a pornit. Din aceleaşi motive, nici telescaunul Soarelui şi telescaunul Dorului nu au fost pornite, întrucât instalaţiile nu pot funcţiona în siguranţă, din cauza vântului. Probleme cauzate de vântul puternic în ceea ce priveşte funcţionarea instalaţiilor de transport pe cablu sunt şi în Poiana Braşov.

Mai mult, salavamontiștii fac apel la turiști să nu se aventureze astăzi pe munte, existând risc ridicat de avalanșe.” NU vă aventurați astăzi pe munte! Există un risc însemnat (gradul 3) de avalanșe, mai ales pe văile de abrupt, unde vântul a făcut să se acumuleze cantități mai importante de zăpadă.”

Salvamontiștii recomandă să se parcurgă doar traseele turistice marcate, situate la baza muntelui.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *