Procesul intentat României de compania Pfizer scoate alte ”gunoaie de sub preș”

Actualitate| 27.01.2024| 130| 0| Petrache Ecaterina

În depozite sunt incă măști neconforme, utilaje defecte și semne de întrebare legate de cheltuirea altor 176 de milioane de euro în pandemie. Asta pe lângă cele 28 de milioane de doze de vaccin pe care Pfizer ne cere in instanță ori să le cumpărăm, ori să le dăm 550 de milioane de euro.

Chiar dacă a trecut destul timp de la pandemie, până acum reprezentanții Guvernului nu au spus exact ce achiziții au fost făcute în acea perioadă, cu ce bani și mai ales dacă au fost utile. După deschiderea anchetei de către DNA au început să iasă la lumina achizițiile făcute de guvernele din acea perioadă, sumele cheltuite și mai ales obligațiile asumate în contracte pentru continuarea cumpărării vaccinurilor, in cantități impresionante.

Procesul intentat de compania Pfizer statului roman aduce și prima reacție din partea autorităților statului, ocazie cu care mai aflăm ceva. Prin depozite mai sunt și acum măști neconforme, utilaje defecte și semne de intrebare legate de cheltuirea sumei de 176 milioane de euro, tot în pandemie și nu pentru vaccinuri. Afirmațiile aparțin Premierului Ciolacu,” Nu a avut nicio treabă Partidul Social Democrat nici cu vaccinurile, nici cu măştile neconforme care şi acum sunt prin depozite şi pot fi filmate, nici cu utilaje defecte pentru a face măşti neconforme. Sunt, spunea Curtea de Conturi, fără vaccinuri, încă aproape 176 de milioane de euro cheltuiţi în timp ce noi stăteam cu toţii, şi eu, şi dumneavoastră, stăteam în case.

Unii speculau acel moment ca să se îmbogăţească. Eu sunt ferm convins că justiţia va face dreptate până la capăt şi vom afla ceea ce este cel mai important, întreg adevărul cu ce s-a întâmplat în acea perioadă”, a declarat premierul Marcel Ciolacu”conform A3 CNN.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit pentru prima oară despre procesul intentat României de compania Pfizer în legătură cu dozele de vaccin în valoare de peste jumătate de miliard de euro.

„Sunt multe legate de vaccinuri. În sfârşit, aflăm şi adevărul. Ce s-a întâmplat şi cât au costat aceste vaccinuri şi aş vrea să aud şi eu explicaţiile, de ce am cumpărat vaccinuri de asemenea sume. O să vedem. E un proces, o să angajăm avocaţi, stau cu ministrul Sănătăţii de vorbă, cu ministrul Finanţelor, nu-i nici primul, nici ultimul proces.

Compania Pfizer, cea care produce vaccinuri anti-COVID, ne cere în instanță să cumpărăm cele 28 de milioane de doze de ser pe care ne-am angajat să le achiziționăm. În caz contrar, conform contractului semnat de cei care au fost în fruntea Guvernului în timpul pandemiei, trebuie să plătim măcar pentru jumătate din cantitate, respectiv 550 de milioane de Euro.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *