Sanitas și reprezentanții Guvernului au ajuns la o înțelegere, deocamdată

Sănătate| 26.01.2024| 92| 0| Petrache Ecaterina

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, o rundă de consultări cu reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas, fiind convenită ajustarea, în urma unei evaluări, a schemelor de personal şi deblocarea de posturi, cu prioritate în spitalele universitare şi judeţene cele mai aglomerate, precum şi creşterea, în prima jumătate a anului, cu 15% a fondului de salarii pentru sectorul sanitar.

„În urma discuţiilor de astăzi cu premierul Marcel Ciolacu, s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal şi deblocării de posturi în urma unei evaluări a necesarului de personal, cu prioritate în spitalele universitare şi în centrele spitaliceşti judeţene cele mai aglomerate”, se arată într-un comunicat al Guvernului. Această evaluare va figura, de altfel, pe agenda unei noi întâlniri ce va avea loc săptămâna viitoare şi la care vor fi invitaţi manageri de spitale şi ai centrelor spitaliceşti judeţene, conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi al ministerelor cu atribuţii în această direcţie.

Prim-vicepreşedintele Federației Sanitas, Iulian Pope, a declarat, joi, după consultări, că, în principiu, Guvernul a acceptat ca personalul din sistemul sanitar să aibă în acest an o creştere a salariilor cu 20%.

„În principiu, principala noastră cerere – creştere cu 20% în anul 2024 pentru lucrătorii din sistemul sanitar – a fost acceptată. Vor mai fi întâlniri pe cifre. A fost acceptată o creştere cu 20% pe fondul de salarii de bază. Vor mai fi întâlniri pe ceea ce înseamnă cifre. Nu am terminat întâlnirile la nivelul Guvernului. Am stabilit un calendar. Ne vom întâlni săptămâna viitoare. De principiu am stabilit şi Guvernul a acceptat că în anul 2024 lucrătorii din sistemul sanitar vor avea o creştere de 20%”, a declarat Iunian Pope, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu.

„Am obţinut şi promisiunea de creştere pentru personalul de specialitate din asistenţă socială, fiind de notorietate faptul că noi suntem salarizaţi în aceeaşi anexă a Legii 153. (…) Mai avem o serie de cerinţe. Le vom prezenta pe toate Consiliului Naţional, unde vom stabili întâi, în interiorul organizaţiei noastre. Acolo vom stabili cum vor fi repartizaţi aceşti bani, după care vom veni cu o contrapropunere pentru Guvern”, a adăugat Iulian Pope.

El a menţionat că majorarea salariilor ar urma să se facă etapizat şi să se încheie în luna iunie.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *