Programul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, la Ploiești

Actualitate| 23.01.2024| 158| 0| Petrache Ecaterina

O serie de manifestări vor marca miercuri, 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

La sediul Colegiului Național “Al. I. Cuza” din Ploiești, de la ora 10.00, se va desfășura o activitate menită să celebreze înfăptuirea Unirii Principatelor Române. Sărbătoarea națională din data de 24 ianuarie a.c. va fi marcată, ulterior, și la sediul municipalității ploieștene, din Piața Eroilor nr.1A, începând cu ora 12.00, unde, pe esplanada pe care află amplasată statuia domnitorului Al. I. Cuza, se va derula o manifestare prin care se vor celebra 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. La eveniment vor participa oficialități locale, iar, în prezența acestora, garda militară va desfășura ceremonialul salutării drapelului de luptă. Se va intona Imnul Național al României și se vor susține alocuțiuni în contextul celebrării acestei importante zile din istoria neamului românesc.

În finalul manifestărilor organizate în fața sediului Primăriei Municipiului Ploiești, se vor depune buchete de flori la bustul domnitorului Al. I. Cuza. De asemenea, toți cei prezenți la această activitate se vor prinde simbolic înHora Unirii”, în spirit de unitate și mândrie națională.

Totodată, în cursul aceleiași zile, de la ora 13.30, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova va avea loc un eveniment similar, menit să marcheze și să ne reamintească importanța Zilei Unirii Principatelor Române, “Mica Unire”, un moment istoric major care a reprezentat primul pas spre înfăptuirea României Mari și consolidarea identității noastre naționale.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *