Aplicația Programului ”Casa verde fotovoltaice”, funcțională de astăzi

Economie| 23.01.2024| 94| 0| Petrache Ecaterina

Undă verde pentru ”Casa verde fotovoltaice”. Solicitanții, care până la data blocării programului nu au ales instalatorul, vor putea selecta, de astăzi, unul din lista furnizorilor de servicii validați, pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu. „Aplicația Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice se va debloca începând cu data de 23.01.2024, ora 10.00. (…) Solicitanții care nu au selectat un instalator până la data suspendării Programului au la dispoziție un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziție de AFM la adresa www.afm.ro.”

Aplicația conține lista completă a instalatorilor validați de către Administrația Fondului pentru Mediu.

În termenul de 90 de zile, instalatorii selectați au obligația să verifice dacă solicitanții sunt eligibili și să efectueze analiza documentelor încărcate de aceștia.

În cazul solicitărilor de revenire în statusul ”în verificare conformitate și eligibilitate”, determinate de rezoluția eronată a instalatorilor în aplicație, în urma analizei documentelor încărcate de solicitant, se stabilește un termen de maximum 5 zile calculate de la data de 23.01.2024, în cadrul căruia

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *