Mafia imobiliară din Ploiești: Astăzi, primele mandate de reținere. Jurnalistul Cătălin Stavri și funcționari publici își fac încălzirea

Investigații| 22.01.2024| 9977| 0| Gazarul

În urma dezvăluirilor publicate de redacția Găzarul.ro, semnalate și în presa locală și cea națională, ancheta care vizează dosarul caracatiței imobiliare a început să prindă contur. În acest dosar, începând de ieri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare mai multe mandate de reținere.

În fapt, reprezentanții unui operator economic, în perioada 2018 – 2022, ar fi construit un bloc de locuințe, White Tower, în municipiul Ploiești, zona Hipodrom, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor.

Vă reamintim că, în urmă cu aproape 10 luni, au fost efectuate percheziții la șapte adrese din Prahova și București, într-un dosar în care un dezvoltator imobiliar este suspectat că a ridicat un bloc în Ploiești fără să respecte prevederile autorizației de construire, potrivit IPJ Prahova. Dezvoltatorul imobiliar PFA Lupu Mărioara Domnica a bătut recordul național construind un bloc uimitor: clădirea are 30 de apartamente în plus faţă de numărul prevăzut în autorizaţia de construire! Mai mult, apartamentele și parcările aferente din blocul ridicat ilegal au fost vândute chiar și de 5 ori!

Procurorii au informaţii potrivit cărora dezvoltatorii au fost ajutaţi de reprezentanţii Primăriei Ploiești, notari publici, un avocat și un jurnalist local, intermediar prin trafic de influență, pentru a construi zeci de apartamente în plus și pentru a le vinde, după ce chiar și destinația imobilului de locuințe a fost schimbată, tot ilegal, din cea de birouri.

După cum vă relatam și în articolele anterioare cu privire la acest caz, jurnalistul nu numai că a prestat servicii de publicitate în publicația pe care o conduce, garantând și promovând vânzarea locuințelor contruite ilegal, dar, dintr-o înregistrare ajunsă în posesia redacției Găzarul, reiese faptul că intervenea pe lângă primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, pentru ca aprobările aferente autorizațiilor de construcție să devină „legale”.

Astăzi, anchetatorii au pus în executare mai multe mandate de reținere. Surse au declarat pentru Găzarul.ro că printre aceștia se numără dezvoltatorul imobiliar Mihai Lupu (foto sus), avocatul Vlad Nichita, notarul Maria Tudose. Nu excludem ca ancheta să ajungă și la consilierul din cadrul Primăriei municipiului Ploiești – Direcția Generală de Dezvoltare Urbană, Simona Mirițescu, sora chestorului Eduard Mirițescu, numărul 2 în IGPR, sau la intermediarul sau influencerul Cătălin Stavri (foto jos), dacă nu spală putina în SUA, cum a mai făcut cu ceva timp în urmă. Rămâne de văzut! De văzut va rămâne și dacă jurnalistul îl va trage după el pe primarul Andrei Volosevici care, clar, va da cu subsemnatul.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în declarații, uz de fals și fals intelectual, bancrută frauduloasă, abuz de încredere în dauna creditorilor.

Vom reveni cu detalii.

P.S.: O interesantă convorbire a influencerului Cătălin Stavri o puteți audia AICI 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *