Decizie istorică în ANP!

Social| 21.01.2024| 398| 0| Virgil Rădulescu

Pentru prima dată in istoria ANP, Apelul General al detinuților nu s-a mai efectuat și asta nu pentru că cineva chiar s-a prins că este o activitate comunistoidă fară sens, ci pentru că „Bijuteria” de IMSWEB a lui Dan Halchin i-a jucat încă o dată festă.

În timp ce conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor se laudă cu această „bijuterie” informatica, în prezent, aceasta este o adevărată pacoste pe capul angajaților din sistemul penitenciar.

De la erori destul de grave (detinuți care apar în aplicație cu alt regim de executare, altă situație disciplinară etc) și continuând cu erorile zilnice, care te determină să nu o mai accesezi, aceasta rulează foarte lent, se blochează des, de iți vine să spargi monitorul.

Erorile sunt atât de grave încât cei de la evidentă, pur și simplu, lucrează într-un stres continuu.

Anul acesta, analiza nevoilor de educație și asistenta psiho-socială a detinuților din sistemul penitenciar a fost făcută folosind aplicația veche, PMSWEB, și multă muncă la lins dosare, pentru că „bijuteria” lui Dan Halchin nu știe să facă asta.

Dacă la început am fost cât de cât liniștiți de către oficialii ANP, că firma ne preia problemele și le solutionează, iată că sursele noastre ne informează că această firmă, după ce a luat un puhoi de bani, 1,6 milioane de euro, ne-a lăsat cu fundul în baltă și ne-au spus că trebuie să ne descurcăm cu ce avem, sau informaticienii noștri să ni le rezolve, ca și cum această firmă ar fi împărțit banii cu cineva din ANP.

Problemele au început să se extindă și la nivelul Serviciului de Probațiune, acestă aplicație le listează date diferite față de listările pentru angajații sistemului penitenciar, si să vezi contradicații în comisiile de liberare condiționată, dar și la nivelul instanțelor de judecată, unde informațiile livrate de penitenciare nu corespund realității, avocații deținuților cerând noi termene pentru solicitarea documentelor rectificate de la penitenciare.

Concluzia, fară să mai enumerăm zecile de deficiențe care ne fac viața un calvar, această aplicație este un dezastru, în prezent, poate în viitor va fi altfel, îngreunează foarte mult activitatea angajaților din sistemul penitenciar, iar în comparație cu cea veche, PMSWEB, aceasta e un fiasco.

În condițiile în care pentru această aplicatie a existat un caiet de sarcini, un buget colosal, 1.6 milioane de euro, este cel puțin suspect cum s-a putut face recepția acestui dezastru și s-a dat bun de plată.

Cineva poate chiar e varză pe IT și nu se pricepe, sau este complice la acest posibil mare tun.

Și cum tot ce se întâmplă nu era suficient, cineva din Directia Medicală din ANP, și-a băgat degetele în taste și a resetat toate regimurile alimentare ale deținuților din penitenciare, toate apărand, după 08.01.2024, cu norma 17, în prezent hrana deținuților fiind o loterie.

Din informațiile noastre, Apelul General al Detinuților se va efectua în luna Martie 2024, poate până atunci bijuteria va funcționa cât de cât.

Ionut Mogildea

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *