Tarife piperate în stațiunile de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov

Social| 20.01.2024| 232| 0| Petrache Ecaterina

Românii scot bani frumoşi din buzunar dacă vor să ajungă în stațiunile montane și pe pârtiile de schi de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov

Pentru că ne aflăm în plin sezon de iarnă, turiștii au luat cu asalt  pârtiile de schi din stațiunile montane. Din păcate, țara noastră a devenit o destinație de schi mult mai scumpă decât alte țări europene, precum Italia sau Bulgaria. Spre exemplu, pentru o săptămână în Poiana Brașov, plătiți aproximativ 800 de euro doar pentru costurile cu skipassul, închirierea echipamentelor, cursurile de schi şi mâncarea, fără să punem la socoteală cazarea.

Deși prețurile sunt ridicate, sunt mulți români care aleg să meargă în stațiunile montane de la noi. O plimbare cu telecabina din Bușteni este o adevărată provocare pentru mulți români. Și aici ne referim la prețurile piperate pentru sezonul de iarnă 2023-2024, pe care mulți nu și le permit. Din acest an, o călătorie cu telecabina (tur-retur) între Bușteni și Babele costă 215 lei, față de 170 de lei cât era anul trecut, respectiv 105 lei pentru copiii cu vârsta între 5 și 12 ani, față de 80 de lei în 2023.

De asemenea, pentru o singură urcare și coborâre, pe același traseu, biletul este de 115 lei pentru adult, respectiv 60 de lei pentru un copil.

Si tarifele la telescaunul din Bușteni spre pârtia Kalinderu s-au mărit. Astfel, o urcare și o coborâre, pentru doi adulți și un copil, costă 100 de lei, adică 40 de lei de adult și 20 de lei de copil. Cu toate acestea, există și unele avantaje. Pe pârtia Kalinderu există şi o pârtie special amenajată pentru săniuțe, iar prețul de închiriere este de 25 de lei.

Pentru tarifele actualizare pentru teleferic, telescaun și skipass pot fi consultate pe Teleferic.ro, site-ul oficial al societății.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *