Protest national. Medicii de familie și din ambulatoriu ies în stradă

Sănătate| 18.01.2024| 115| 0| Petrache Ecaterina

Societatea Națională de Medicina Familiei anunță că organizațiile patronale și profesionale ale medicilor de familie împreună cu organizația profesională a medicilor din ambulatoriul de specialitate au hotărât organizarea unui protest național împotriva modificărilor condițiilor contractuale actuale prin mitinguri desfășurate în fiecare dintre reședințele de judet ale țării, în data de 23 ianuarie, la ora 13.00.

„Tragem nădejde că vom reuși să atragem atenția guvernanților cu privire la importanța și validitatea solicitărilor noastre în așa fel încât să evite în ultimul moment punerea în pericol a sănătății românilor.

Va rugăm să luați legătura cu reprezentanții județeni ai organizațiilor mai sus menționate în vederea unei cât mai eficiente organizări a acestei acțiuni de protest. Vă așteptăm în număr cât mai mare! Numai împreună putem să câștigăm respectul pe care îl merităm!” – transmite organizația profesională a medicilor de familie din România.

Comunicatul este semnat de Angela Mazdrag – președinte Uniunea Patronatelor Independente din Medicină de Familie, Luminița Zane – președinte Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie, Cosmin Alexandrescu – președinte Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator, Dina Mergeani – președinte Societatea Națională de Medicina Familiei.

Având in vedere comunicatul, se pare că negocierile de astăzi dintre reprezentanții unor organizații profesionale ale medicilor de familie și ai celor din ambulatoriu cu cei ai CNAS și Guvern nu au rezolvat doleanțele medicilor.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *