Protest spontan în Agenţiile pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii

Social| 16.01.2024| 94| 0| Virgil Rădulescu

Angajaţii din cele 9 agenţii pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii au declanşat, marţi, un protest spontan şi cer salarizarea la nivelul instituţiilor din aparatul central, dar şi acordarea de sporuri.

„Azi, începând cu ora 10, colegii noştri de la Agenţiile pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, membri ai Sindicatului Agenţilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii -afiliat la FNSA, au declanşat un protest spontan”, au transmis, marţi, sindicaliştii Cartel Alfa.

Potrivit acestora, revendicările vizează:

1. Salarizarea la nivelul aparatului central.

2. Includerea in concediul de odihna a sporurilor şi indemnizaţiilor acordate conform legii.

3. Acordarea sporului privind complexitatea muncii.

4. Acordarea sporului privind confidenţialitatea.

„Acești angajați gestionează tot ceea ce ține de finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii. Fiecare agenție are cam 20 de salariați. La nivel național există 200 de angajați. Aceștia desfășoară o muncă enormă și de o complexitate imensă. Principala cerere e să aibă salarizare la fel ca și angajații de la nivel central. Avem la nivelul agențiilor salarii de 2.800 lei. Dincolo de faptul că desfășoară această acivitate complexă, sub presiunea timpului, vedem politcienii că se laudă la TV cât de bine sunt finanțate IMM-urile. Ei sunt plătiți cu 2.800-3.000 lei. În primă fază avem o solicitare de salarizare la același nivel cu aparatul central. Ar însemna o creștere minimală pe net de 600 lei. În plus, există un aparat subdimensionat. Prin organizația sindicală a acestor angajați imediat după aceste proteste spontane ne vom adresa ministrului”, a declarat  președintele Federației Naționale a Sindicatelor din AdministrațieBogdan Șchiop.

La nivelul ţării există 9 agenţii Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploiesti, Târgu-Mureş, Timişoara, Bucureşti.

Agențiile au fost înființate în anul 2017 și funcționează în subordinea Ministerului Economiei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *