Cât va primi un medic pentru serviciile prestate?

Sănătate| 12.01.2024| 159| 0| Petrache Ecaterina

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat, în transparență decizională, valorile punctelor per capita și per serviciu, altfel spus, sumele decontate pentru fiecare pacient înscris în listă, în cazul medicilor de familie și pentru fiecare serviciu medical oferit, în cazul medicilor de familie și al celor din ambulator.
Valorile propuse de CNAS sunt:

7,7 lei – valoarea punctului per capita
6,2 lei – valoarea punctului pe serviciu medical în asistenţa medicală primară (medici de familie)
3,3 lei – valoarea punctului pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie.

„CNAS a calculat valoarea punctelor per capita şi per serviciu în asistenţa medicală primară şi valoarea punctului pe serviciu în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, ţinând cont de sumele alocate pentru fiecare domeniu de asistenţă medicală prin Legea bugetului de stat pe anul 2024. Astfel, au rezultat următoarele valori: pentru punctul per capita: 7,7 lei; Pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală primară: 6,2 lei; Pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate: 3,3 lei”, conform comunicatului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

FNUASS are, în acest an fonduri totale de 62,4 miliarde lei, din care pentru materiale și prestări servicii cu caracter medical suma de 44,5 miliarde lei.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *