Apel pentru toate orașele din țară. 590 milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de termoficare, bani din care sperăm să profite și Ploieștiul

Actualitate| 12.01.2024| 194| 0| Petrache Ecaterina

Situația cu care se confruntă Capitala în aceste zile geroase, când foarte mulți bucureșteni stau în frig din cauza avariei majore la rețeaua de termoficare, a scos în evidență un fapt știut și trecut cu vederea ani la rând, de toți cei care s-au perindat pe fotoliul de primar, uzura rețelelor de termoficare. Deși ar fi putut fi făcute investiții de-a lungul anilor, probabil au mers pe principiul românesc, a mers anul trecut, mai merge și anul ăsta, mai cârpim pe ici, pe colo, când este nevoie. Din păcate, astfel s-a ajuns la situația din București.

În aceste condiții Ministerul Energiei va deschide, de la 1 februarie, din Fondul pentru Modernizare, un apel de 590 milioane euro pentru modernizarea sistemelor de termoficare, cu granturi de până la 100% pentru Bucureşti şi alte oraşe din ţară care vor să investească în reţelele vechi, a anunţat, joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja. „Zilele trecute am semnalat o avarie majoră la reţeaua de termoficare din Bucureşti, care a lăsat zeci de mii de români fără apă caldă şi căldură. Am explicat că tronsonul respectiv, pus în funcţiune din 1981, ar fi putut fi reabilitat de ani de zile pe fonduri europene, dar Primăria Generală nu s-a implicat şi a pierdut aproape toţi banii. Este inacceptabil ca zeci de mii de bucureşteni să rămână, în condiţii de ger, fără căldură şi apă caldă. Astăzi vă prezint şi soluţia: lansăm prin Ministerul Energiei, din Fondul pentru Modernizare, un apel de 590 milioane euro pentru modernizarea sistemelor de termoficare. Grant până la 100%! Bucureştiul şi alte oraşe din ţară vor putea să investească în reţelele vechi de zeci de ani, ceea ce va reduce facturile la întreţinere pentru sute de mii de români şi va asigura condiţii normale în casele lor. Apelul se va deschide pe 1 februarie, ora 12:00, în platforma MYSMIS”, a precizat Sebastian Burduja.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *