Reținuți pentru nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție, furt calificat și respectiv tâlhărie

Actualitate| 10.01.2024| 80| 0| Virgil Rădulescu

Reținut de polițiști, pentru nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție

La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din municipiul Ploiești, despre faptul că un bărbat de 50 de ani, concubin al acesteia, tot din municipiu, a venit la unitatea medicală în care era internată, deși pe numele său a fost emis un ordin de protecție, având astfel, anumite interdicții.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la unitatea medicală, unde au identificat apelanta, din verificări, reieșind faptul că pe numele bărbatului, Judecătoria Ploiești a emis, la începutul lunii august a anului 2023, un ordin de protecție pentru 6 luni.

Bănuitul nu a fost găsit la fața locului la momentul sosirii polițistilor, însă cu ocazia verificărilor efectuate a fost depistat și condus la sediul unității de poliție în vederea audierii, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție.

Bărbați depistați după săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Unul dintre aceștia a fost reținut pentru 24 de ore

La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr.2 de Poliție Ploiești au identificat și depistat un bărbat bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, faptă comisă în municipiul Ploiești.

În fapt, la data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, din incinta unei cofetării din municipiu, tânărul de 24 de ani, din Ploiești ar fi sustras 600 de lei, profitând de neatenția lucrătorului comercial, ulterior părăsind zona în grabă.

În urma depistării, tânărul a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Reținut pentru furt calificat

La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraşului Plopeni au identificat, depistat și reținut un bărbat bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

În fapt, la data de 5 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că la data de 3 ianuarie i-ar fi fost sustrasă bicicleta care se afla în fața unei agenții de pariuri din oraș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 38 de ani, din oraș, care a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii, iar ulterior, în urma probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Persoană depistată după săvârșirea infracțiunii de înșelăciune

În cursul zilei de ieri, 9 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați de către o femeie despre faptul că a fost înșelată cu o sumă de bani de către un bărbat.

În baza sesizării, polițiștii deplasați la fața locului au identificat o femeie de 33 de ani din municipiul Ploiești, lucrător în cadrul unei societăți comerciale căreia un bărbat necunoscut i-a înmânat 1.000 de lei în cupiură de 10 lei pentru a-i schimba în bancnote cu cupiură de 100 de lei. În acest context, profitând de neatenția lucrătorului comercial, bărbatul ar fi sustras 400 de lei.

Ulterior, femeia a luat banii rămași și i-a introdus în casa de marcat fără să remarce că lipsesc bani.

În baza celor semnalate, polițiștii au efectuat activități investigativ operative au reușit identificarea și ulterior depistarea bărbatului bănuit de săvârșirea faptei de înșelăciune.

Bărbatul în vârstă 47 de ani, din județul Galați a fost condus la sediul unității de poliție pentru audiere.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

IPJ Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *