O nouă taxă. Turiștii vor plăti de la 1,5 la 10 euro pe noapte, în plus, în stațiunile din Grecia și nu numai

Actualitate| 10.01.2024| 197| 0| Petrache Ecaterina

Românii care vor să petreacă zilele de concediu în Grecia, ar trebui să se informeze despre noile taxe impuse turiștilor.

Începând din acest an, Grecia va impune o taxă suplimentară pentru vizitatori. Turiștii vor plăti câțiva euro în plus pentru fiecare noapte de cazare, iar banii sunt destinați combaterii efectelor generate de schimbările climatice, arată Știrile Pro TV.

Așa numita „taxă de reziliență climatică” se adaugă, din martie până în octombrie, vechii taxe de stațiune și diferă de la un hotel la altul, în funcție de clasificare.

Turiștii vor plăti, un euro și jumătate pe noaptea de cazare la o unitate de una sau două stele, trei euro la trei stele, șapte euro la patru stele și 10 euro la cinci stele. Pentru o vilă de peste 80 de metri pătrați, taxa este de 10 euro pe noapte. „E o taxă nouă în Grecia pe care clienții trebuie să o plătească la check-in în hoteluri. Se plătea o taxă pe noapte înainte, dar acum suma s-a mărit puțin (…) Nu credem că e o mare problemă pentru clienți”, spune Yannis Hatzis, președintele Federației Hotelierilor din Grecia.

Autoritățile elene estimează că vor aduna, cu ajutorul noii taxe, în jur de 300 de milioane de euro. Asta după ce numărul turiștilor a crescut, depășind recordurile de dinaintea pandemiei. Cu banii obținuți din noua taxă, grecii speră să poată repara tot ce a fost distrus de incendiile de vegetație și furtunile devastatoare.

Grecia nu este însă singura țară europeană care mărește taxele pentru vizitatori. Amsterdam, care are deja cea mai mare taxă de turism din Europa, a anunțat că o majorare, 12,5% din prețul cazării. Banii vor fi cheltuiți pentru a atenua din consecințele supra-turismului, cum ar fi mizeria de pe străzi. Și Barcelona își va taxa turiștii cu 3,25 euro pentru fiecare din primele 7 nopți de cazare.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *