În urma ”avalanșei” de donatori, Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești limitează recoltările

Sănătate| 10.01.2024| 104| 0| Petrache Ecaterina

Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești a fost asaltat de donatori în primele zile ale acestui an. Situația a surprins cumva conducerea, obișnuită să apeleze de regulă la campanii, atunci când cererea de sânge era mai mare. O explicație a creșterii numărului de donatori ar putea să fie majorarea valorii tichetelor acordate, de la 67 de lei la 280 de lei, începând cu 1 ianuarie. Pe lângă tichetele majorate valoric, donatorii mai au și alte beneficii, o zi liberă de la serviciu şi 50% reducere la transportul în comun pe o perioadă de o lună, în baza adeverinței de donator.

În aceste condiții, conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești a fost nevoită să stabilească un număr maxim de donatori de sânge pe care îi poate primi zilnic. „Având în vedere numărul mare de donatori prezentați în ultimele zile la Centrul de transfuzie sanguină Ploiești, vă anunțăm pe această cale că în zilele de de miercuri si joi se limitează numărul de donatori recoltați la 70, respectiv 80 donatori. Vă mulțumim pentru înțelegere.” Este anunțul directorului centrului, dr. Georgeta Hanganu.

Printre măsurile luate la Ploiești, dar și în alte centre din țară, se numără și refuzarea donatorilor cu grupă de sânge din care există stocuri sufieciente.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *