Gerul rămâne în țara noastră. Iarna meteorologică, posibil să se întindă până în februarie

Actualitate| 10.01.2024| 98| 0| Petrache Ecaterina

Masa de aer polar care a adus viscol și ger într-o mare parte din țară se va menține și în următoarea perioadă. După o scurtă încălzire, din weekend vremea se răcește iar și este posibil ca iarna adevărată să rămână în drepturi până la finele acestei luni.

Rămâne în vigoare atenționarea meteorologică de cod galben până în această seară, la ora 23, pentru sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea, acolo unde intensificările de vânt vor fi susținute.

Vor fi viteze la rafală mai mari de 65 – 70km/h, iar în acest interval vorbim de viscol, ca urmare a ninsorilor slabe asociate. Până joi dimineață, la ora 10, avem, de asemenea, în vigoare o informare meteorologică de temperaturi foarte scăzute în zonele centrale, estice și nordice ale țării.

În noaptea de miercuri spre joi, în continuare gerul se menține în zonele nordice și centrale, chiar și în cele estice, cu valori sub -16 grade.

În toată țara vor fi temperaturi negative, atât pe parcursul zilelor, la nivelul maximelor diurne, cât și al minimelor nocturne.

Joi temperaturile vor crește ușor, la nivelul maximelor până la 6, 7 grade, posibil în partea de sud și sud-vest.

Însă vineri și sâmbătă vremea se va răci accentuat în toată țara, mai ales în zonele centrale, nordice și estice, acolo unde minimele vor coborî din nou sub pragul de -15, -16 grade.

Este o masă de aer polară care rămâne de interes cel puțin până la jumătatea celei mai reci luni, ianuarie.

Este posibil să avem o ușoară încălzire în intervalul 16 – 22 ianuarie, însă meteorologii nu exclud să mai avem, până la sfârșitul lunii ianuarie și chiar și în ultima lună de iarnă, februarie, intervale cu fenomene specifice datei din calendar, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie,  la Antena 3 CNN.

Etichete: | |
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *