200 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii prahoveni în ultimele 48 de ore

Actualitate| 10.01.2024| 78| 0| Virgil Rădulescu

În ultimele 48 de ore, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni punctuale, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele, Azuga, Boldești-Scăeni, Sinaia, în comunele Drăgănești, Filipeștii de Pădure, Poienarii Burchii, Târgșoru Vechi, dar și pe drumurile naționale din județ, pentru îmbunătățirea climatului de siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale și pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

În perioada de referință, polițiștii rutieri au avut ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea și extragerea din trafic a conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în acest sens fiind testați aproximativ 300 de șoferi din cei aproximativ 600 opriți, pentru control.

În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ peste 48.500 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 8 pentru nepurtarea centurii de siguranță, dar și una pemtru nerespectarea culorii semaforului.

De asemenea, 16 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost efectuate în municipiului Ploiești 6 controale corporale și 3 controale ale bagajelor, în cazul depistării unor persoane cu un comportament suspect.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 11 permise de conducere, 5 pentru neacordare prioritate vehicule, două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, unul pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri de la normele în vigoare, dar și trei certificate de înmatriculare.

Polițiștii acționează preventiv, însă față de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsurile ferme.

IPJ Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *