REZULTATELE POLIȚIȘTILOR PRAHOVENI DIN PERIOADA 29 DECEMBRIE 2023- 2 IANUARIE 2024

Actualitate| 03.01.2024| 94| 0| Virgil Rădulescu

În perioada 29 decembrie 2023–2 ianuarie 2024, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică pe raza întregului județ și pentru ca trecerea în noul an să se desfășoare în liniște, polițiștii prahoveni au acționat, permanent, în teren.

Polițiști de ordine publică și rutieră, dar și din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au asigurat o prezență vizibilă atât în cadrul evenimentelor din județ cât și în proximitatea acestora, în fiecare zi, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, răspunzând prompt la toate solicitările care s-au aflat în competența de gestionare a poliției.

În perioada mai sus menționată, polițiștii prahoveni au intervenit la peste 690 de sesizări prin intermediul Sistemului Național Unic al Apelurilor de Urgență 112.

În urma intervențiilor la 112, cu ocazia constatării nerespectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 în valoare de peste 77.000 de lei.

În cadrul acțiunilor din cele cinci zile, polițiștii au legitimat peste 650 de persoane, fiind aplicate în total 165 de sancțiuni contravenționale.

La regimul circulației, au fost controlate peste 480 de autovehicule pe drumurile publice din județ.

Totodată, în vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, au fost efectuate aproximativ 220 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Ca măsuri complementare, polițiștii rutieri au reținut 10 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

În urma controalelor din trafic au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, pe drumurile publice din județ.

Totodată, cu ocazia activităților desfășurate în cadrul acțiunilor punctuale, polițiștii prahoveni au constat și încălcări ale normelor de conviețuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 25 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991.

De asemenea, în urma intervențiilor la apelurile 112 au fost aplicate sancțiuni și conform OUG nr. 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, în total, fiind aplicate 39 de astfel de sancțiuni, în valoare de peste 43.000 de lei.

Valoarea totală a sancțiunilor din cele cinci zile este de 172.000 de lei.

Pe linia verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, au fost efectuate controale la societățile abilitate să comercializeze articole pirotehnice, iar în urma constatării de nereguli au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost ridicate mai multe cantități de articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor.

IPJ Prahova

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *