DIICOT – ST Ploiești a reținut doi bărbați acuzați de proxenetism -VIDEO

Actualitate| 29.12.2023| 202| 0| Virgil Rădulescu

Astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea a doi inculpați și măsura controlului judiciar față de alți doi, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și proxenetism.
Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, în perioada noiembrie 2020 – decembrie 2023, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii de foloase patrimoniale, înlesnind mai multor tinere practicarea prostituției, atât pe teritoriul țării (județul Prahova), cât și în Estonia.
Astfel, membrii grupului infracțional au închiriat mai multe apartamente persoanelor care practicau prostituția și pentru o taxă procentuală din veniturile astfel obținute le-au asigurat protecția și au identificat clienți.
La aceeași dată au fost puse în executare 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Prahova și Argeș, fiind identificate și ridicate sumele de 5.050 lei și 1.700 euro, 12 telefoane mobile, 5 carduri bancare, mai multe înscrisuri, precum și un pistol airsoft.
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaților reținuți.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *