e-Factura, obligatoriu de la 1 ianuarie. Cum se procedează dacă sistemul pică pentru cel puțin o zi

Economie| 27.12.2023| 132| 0| Petrache Ecaterina

Sistemul e-Factura devine obligatoriu de la 1 ianuarie 2024. Un imens volum de date ar urma să ajungă la Ministerul Finanțelor care ar putea conduce la blocaje, practic, pentru scurt timp, Sistemul e-Factura să pice.

Conform ordonanaței trenuleț (OUG 115/2023), în cazul în care sistemul național privind factura electronică RO e-Factura nu este funcțional timp de minimum 24 de ore, obligația de transmitere se suspendă până la repunerea în funcțiune a sistemului. În acea perioadă se aplică în mod corespunzător prevederile art. 319 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, cu condiția transmiterii ulterioare, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura, a facturilor electronice sau pe format hârtie,  emise.

Pe paginile de internet ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Ministerului Finanțelor vor fi publicate perioadele de nefuncționare a sistemul național privind factura electronică RO e-Factura.

Reamintim că toate firmele, PFA și ONG-uri sunt obligate să transmită facturile prin sistemul național e-Factura de la 1 ianuarie 2024 în relația B2B, iar pentru asta au nevoie de un certificat digital calificat.

Etichete: | |
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *