Bufoniada din vârful Poliției Române

Investigații| 27.12.2023| 452| 0| Virgil Rădulescu

Sub titlul „Șefii bufoni ai Poliției Române au decis, pe bani publici, să ia la mișto subiectul drogurilor pe Facebook”, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuză conducerea Poliției Române de incompetență și noncombat în lupta pentru eradicarea fenomenului drogurilor din România și cere ministrului de interne, Cătălin Predoiu să demită șefii Poliției Române.

FSANP reclamă comunicatul de presă postat pe pagina oficială Facebook a Poliției Române, unde aceștia au întinat memoria victimelor tragediei de la 2 Mai, când un șofer drogat a omorât doi tineri nevinovați.

„În urmă cu câteva zile, Sindicatul EUROPOL a tras un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea introducerii drogurilor prin portul Constanța. În loc să trateze cu determinare și seriozitate această vulnerabilitate, șefii Poliției Române au decis să răspundă instituțional, intr-o manieră ieftină, grosolană și care pune la îndoială capacitatea conducerii Poliției Române de a acționa ferm și eficient în combaterea acestui fenomen extrem de periculos al drogurilor.

În timp ce copiii sunt uciși de drogați sau mor din cauza drogurilor, conducerea Poliției Române alege să facă, pe bani publici, glume pe acest subiect care ar trebui să fie prioritate zero pentru siguranța românilor.

Reacția infantilă de pe Facebook a șefilor Poliției Române îl determină pe cetățeanul român să se întrebe dacă Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Poliția Română se mai pot bucura de prestanță și încredere, în condițiile în care șefii acestor instituții de forță se pretează la caterincă bulevardieră pe un subiect atât de  important: “eradicarea fenomenului drogurilor”.”, a declarat Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP.

Iată și comunicatul ironic postat pe pagina Facebook:

„Vă prezentăm mai jos o fotografie ce ilustrează un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol, din făina pe care a plimbat-o prin Portul Constanța.

Înțelegem să avem un dialog deschis, constructiv, cu reprezentanții sindicatelor, însă ceea ce nu înțelegem este „aruncatul cu noroi” în munca miilor de polițiști din această țară, care își fac datoria, pentru siguranța comunității.

Acțiunile acestuia, inclusiv cele din cursul zilei de ieri, se încadrează în sfera „fake-news” și sunt de natură a induce în eroare opinia publică.

Reiterăm faptul că informațiile vehiculate sunt vădit tendențioase, în condițiile în care Poliția Română nu a avut și nu are atribuții de pază, cu excepția propriilor sedii.

În Portul Constanța, paza este asigurată de o firmă specializată.

De asemenea, în Portul Constanța, Poliția Română acționează prin următoarele structuri: Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.

Fiecare structură a Poliției Române acționează conform competențelor, independent sau în cooperare cu Poliția de Frontieră.

În mod concret, SPTM și SCCOPM totalizează peste 100 de funcții, nivelul de încadrare fiind de  82,5%.

De asemenea, polițiștii care patrulează nu au atribuții de soluționare a dosarelor penale, acest atribut revenind structurilor specializate.

Reamintim că, în prezent, Inspectoratul de Poliție Judeţean Constanța, precum și celelalte structuri de poliție din județul Constanța sunt în proces de reorganizare, în vederea eficientizării activităților, în beneficiul cetățenilor.

Rezultatele operațiunilor antidrog au fost și vor fi mediatizate permanent, pentru a fi aduse la cunoștința opiniei publice.

PS: Nu știm de unde are nucile. Oare din cotizațiile colegilor?”

Din sutele de comentarii, care nu au apucat, ÎNCĂ, să fie cenzurate, ar reieși faptul că autorul acestui comunicat ar fi chiar purtătorul de cuvânt de la vârful Poliției Române, chestor Georgian Drăgan.

La cruda vârstă de 34 de ani, Georgian Drăgan a fost promovat chestor de poliție (echivalentul gradului de general) din funcția de purtător de cuvânt al Poliției Române, fără nici un dosar greu la activ.

Nimeni nu știe ce merite a avut Drăgan pentru a fi promovat atât de rapid. El a lucrat la poliția rutieră Prahova, ulterior a fost purtător de cuvând al Inspectoratului Județean Prahova, iar acum este purtător de cuvânt al structurii naționale a Poliției.

Sindicatul „Diamant” al Poliției Române sublinia faptul că Drăgan este din Buzău – de unde este și Marcel Ciolacu – aceasta fiind explicația avansării sale. Într-adevăr, în declarația de avere a noului chestor de poliție apare un apartament în Buzău. El mai deține trei apartamente în București, inclusiv unul de 96 mp, cumpărat în 2023. Veniturile lui Drăgan sunt: salariul (secretizat) și 11.000 lei din chirii, în anul fiscal 2022 (sub 200 de euro pe lună este o chirie extrem de mică în București).

Drăgan este și un apropiat al chestorului Bogdan Despecu. 

Pentru a avansa, polițiștii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Acestea includ un stagiul minim în gradul actual, calificative bune și, în unele cazuri, absolvirea unui curs de capacitate sau promovarea unui examen.

1) Pentru obţinerea gradului profesional următor poliţistul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să aibă împlinit stagiul minim în gradul profesional deţinut sau să îl împlinească în cursul anului calendaristic respectiv;

b) să fi fost apreciat în ultimii doi ani ai stagiului minim în grad cu calificativul „excepţional” sau „foarte bun”, iar în ceilalţi ani ai stagiului, cel puţin cu calificativul „bun”. Anii în care poliţistului i s-au acordat calificative inferioare acestora nu intră în calculul stagiului minim în grad.

Stagiul minim în gradele profesionale este:

I. Corpul ofiţerilor de poliţie:

a)chestor-şef adjunct de poliţie– 2 ani;
b)chestor principal de poliţie– 2 ani;
c)chestor de poliţie– 2 ani;
d)comisar-şef de poliţie– 3 ani;
e)comisar de poliţie– 3 ani;
f)subcomisar de poliţie– 4 ani;
g)inspector principal de poliţie– 3 ani;
h)inspector de poliţie– 3 ani;
i)subinspector de poliţie– 4 ani.

Putem spune că, în general, avem o țară plină de.. generali. Ploia de stele ar putea face inutilă prezența NATO în teritoriu!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *