Spitalul CFR nu va fi preluat de Primăria Ploiești. Consilierii liberali au respins proiectul

Administrație| 20.12.2023| 254| 0| Petrache Ecaterina

Încă o încercare de preluare a spitalului CFR de către Primăria Ploiești a fost sortită eșecului. Proiectul de hotărâre privind preluarea spitalului CFR, inițiat de primarul Andrei Volosevici a fost respins de consilierii locali PNL.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local Ploiești a figurat și proiectul de hotărâre privind transferul Spitalului CFR în rețeaua sanitară a Ploieștiului.

Ședința a fost ca de obicei aprinsă și din păcate, proiectul a fost respins. Interesant este faptul că nu aceeași poziție au avut-o liberalii când a fost vorba de intenția de preluare de catre Consiliul Județean Prahova a Spitalului CFR. Consilierii județeni au dat un aviz favorabil proiectului și sunt lansate două variante. Prima variantă este ca Spitalul CFR să fie preluat în subordinea CJ, iar unitatea medicală să funcționeze independentă, iar cea de a doua variant,  să intre în subordinea Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

În acest context, șansele ca Spitalul CF din Ploiești să ajungă în administrarea CJ Prahova sunt foarte mari, probabil aceasta a fost și intenția liberalilor.

Actuala situație a Spitalul CF a apărut după ce Ministerul Transporturilor și Infrastructurii  a anunțat că vrea să transfere unitățile medicale CFR către administrațiile locale sau în subordinea universităților de medicină din țară.

La începutul acestei luni deputații au votat ca cele 15 spitale CF, inclusiv unitatea medicală din Ploiești, să fie transferate altor instituții sau ministere.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *