Zorrosevici a promis, dar a și nefăcut!

Opinii| 15.12.2023| 397| 0| Virgil Rădulescu

La deja, de-acum, istorica dată de 4 August 2021, după un an de mandat, fiind la al doilea mandat, fie el și neconsecutiv, Zorrosevici declara în cadrul unei conferințe de presă că și-a propus ca, în maximum doi ani, să construiască o nouă Piață Centrală, dar și o parcare supraetajată în zona respectivă.

Cu alte cuvinte, eventual tot cu cuvintele astea, ficționa o piață centrală nouă, pe o structură cu parter şi etaj, urmând ca la nivelul superior să fie mutate toate magazinele aflate în prezent în vecinătate. Adică, unde sunt și ACUM magazinele cu brânză, ouă, măsline, haine, borcane, alimentare ș.a.m.d., sub vechea titulatură de „Piața de brânză”. Desigur, urma a fi eradicat și sediul SC Hale și Piețe SA, ăla un pic mai mare decât Bojdeuca lui Creangă.

La aceea dată, Zorrosevici și-a scos sabia, mereu cu două tăișuri politice, și a făcut un „Zet” mare și pe un proiect mai vechi din planul de dezvoltare urbană care ar fi trebuit să se încheie până în anul 2025, dar din care nu s-a rezolvat mai nimic! Astfel, a mai spus pe sub mască faptul că renunță la proiectul privind construirea unei parcări în parcul din faţa Halelor Centrale, în regim de demisol înalt. Adică, în renumitul „Parcul Foamei”, acolo unde. pe vremuri de tristă reamintire, se mânca parizer pe ziar și, uneori, chiar pe pâine. Un motiv pentru C.D. Gherea să stea liniștit ca o statuie.

„Mi-e frică de săpături. Suntem un oraş care are o infrastructură subterană extraordinar de vastă, dar total neştiută, sapi, dai de o conductă şi te chinui luni de zile să afli a cui e, ca să vezi dacă eventual o poţi scoate sau dacă trebuie să-i modifici traseul sau tot aşa. Ar fi o chinuială mare şi cred că şi foarte multe costuri. Este evident că Ploieştiul în următorii ani va trebui să încerce să se dezvolte pe verticală”, declara edilul fără ca nimeni să-i vadă surâsul de sub mască. Și numai el știa de ce!

Și, iată, acum, Ploieștiul este mai săpat decât au săpat rușii vreun oraș din Ucraina și ne-am înfipt autoritar pe primul loc în topul celor mai urâte și mai triste municipii din țară.

La începutul lunii aprilie 2022, nu chiar de 1 Aprilie, ci pe 4 (probabil o fi avut zile libere între timp), Zorrosevici apare în fața presei cu schiţele pentru noua parcare supraetajată pe care doreşte să o construiască lângă Halele Centrale. Proiectul prevedea o parcare cu 159 de locuri, cu parter şi trei etaje şi acces rutier din străzile Griviţei şi Coşbuc. Vizionarul optimist elucubra că lucrările ar urma să dureze între opt şi doisprezece luni, ceea ar fi însemnat că ar fi fost şanse ca noul obiectiv să fie dat în folosinţă în primăvara lui 2023.

Dar, au trecut anii, apoi primăvara lu` 23, și vara, și toamna… Evident, va trece și iarna. Din imaginea de mai sus s-a rezolvat doar cu pomul. A fost plantat să facă umbră parcării, deși ar fi trebuit viceversa!

V-am prezentat povestea SF „Legenda lui Zorrovici”… Noapte bună, copii!

NR: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca a(ră)tare. Orice asemănare cu personaje sau fapte reale, rupte DE realitate, poate că nu e deloc întâmplătoare.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *