VIDEO A fost scandal din nou în Consiliul Local Ploiești. Marți, zi decisivă pentru iluminatul festiv

Administrație| 11.12.2023| 186| 0| Dumitrescu Vlad

După mai multe încercări ale primarului Andrei Volosevici de a pune în dezbatere proiectul de Hotărâre privind rectificarea bugetului municipiului Ploiești, Consiliului Local Ploiești s-a întrunit într-un final, luni, în cadrul unei noi ședințe extraordinare tensionată.  Aleșii locali PNL au solicitat Primăriei Ploiești să prezinte, până mâine, toate datoriile pe care le are la diverși furnizori.

O nouă ședință tensionată a Consiliului Local Ploiești! În primă fază, în cadrul dezbaterilor de luni luni a intrat proiectul de rectificare de buget pentru Clubul Sportiv Municipal Ploiești, instituție care în ultima perioadă s-a confruntat cu o situație dificilă, mai ales în condițiile în care a fost pus sechestru pentru două microbuze folosite la transportul sportivilor.

Astfel, legislativul ploieștean a decis să asigurarea suma de 47.000 de lei pentru scoaterea de sub sechestru a mașinilor clubului, dar și pentru asigurarea sumelor necesare pentru utilități, precum și a sumelor necesare pentru hrană și deplasări sportivi.

Proiectul de rectificare de buget de la CSM Ploiești a fost aprobat cu 21 de voturi pentru, două abțineri și o neparticipare la vot.

A urmat noi dispute, în dezbatere reintrând rectificarea bugetului municipiului Ploiești. De data aceasta, consilierii liberali au propus un amendament prin care au modificat proiectul de hotărâre, propunerea fiind de repartizare a peste 4,3 milioane lei pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap.

Totodată, amendamentul a prevăzut ca restul sumelor, 26 milioane lei, să fie vărsate în fondul de rezervă până la momentul în care Primăria Ploiești va transmite situația datoriilor către diverși furnizori.

Astfel, consilierii liberali au solicitat să se răspundă dacă prin rectificarea de buget sunt acoperite toate ratele la bănci pentru anul 2023, ce valoare au penalitățile de întârziere pentru neplata la termen a ratelor și dobânzilor la credite.

Totodată, consilierii liberali au mai solicitat și situația datoriilor către diverși operatori, precum și o situație detaliată a comenzilor date pentru SGU Ploiești, precum și prevederea bugetară existentă la momentul emiterii comenzilor, dar și stadiul lucrărilor comandate.

Într-un final, amendamentul consilierilor liberali a fost aprobat cu majoritate de voturi. Totodată a fost aprobat și proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului, dar în forma modificată.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 17 voturi, două abțineri și patru voturi împotrivă.

Astfel, dacă vor fi alocate sau nu sumele necesare pentru iluminat festiv vom afla marți, când, teoretic, când Consiliul Local Ploiești se va reuni într-o nou ședință extraordinară.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *