Cea mai bună carne pentru consum

Sănătate| 11.12.2023| 273| 0| Petrache Ecaterina

Consumul de carne este intens discutat de nutriționiști. Recomandările vizează nu doar cantitatea ci și specia, vită, pui, porc sau pește. Neurochirurgul Vlad Ciurea consideră însă că, singura carne care poate fi mâncată fără griji, fiindcă e sănătoasă și de mare ajutor creierului, este cea de pește.

Peștele, consumat în special de cei care țin post în această perioadă, este singura carne pe care o putem consuma fără probleme, asta pentru că e bogată în proteine, dar și acizi grași nesaturați. „În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega.… Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță. Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a declarat Vlad Ciurea, la Antena3 CNN.

De asemenea, prof. Ciurea spune că nu trebuie însă eliminată carnea de pasăre din dietă, cum ar fi cea de curcan.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *