Preț kg de carne de porc, gospodării vs magazine

Economie| 07.12.2023| 357| 0| Petrache Ecaterina

Odată cu Sfântul Nicolae, pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă au intrat în linie dreaptă. De la cadouri, brazi și până la masa de sărbători. De teama creșterii prețurilor, mulți aleg să cumpere de acum, în special carnea de porc. Oferta cuprinde încă și pe cea a gospodarilor, după alegerile de anul viitor… vom mai vedea, legea este clar creionată.

Dacă alegeți să cumpărați un porc întreg, indicate ar fi gospodăriile particulare unde prețurile variază intre 15 și 20 de lei pe kg., ”în viu”, termen uzitat la comercializare. În Prahova, prețul pe kg începe de la 15 lei, spre exemplu la Mizil, dar în cele mai multe localități, gospodarii vând cu 16, 17 lei kg. Cel mult, în puține cazuri prețul este de 18 sau maxim 20 de lei pe kg.. În județele limitrofe, spre exemplu Buzău, prețurile variază între 13 și 17 lei pe kg,,în timp ce în Dâmbovița și Ialomița, acestea variază între 15,16 lei/kg.

Dacă preferați carnea din supermarket sau de la Halele Centrale, ceafa de porc costă între 34-35 lei/kg, mușchiul se vinde cu prețuri ce variază între 23-26 de lei în supermarket și 28 de lei la Hale, pieptul de porc costă între 23-26 de lei în magazine și 26,5- 27,5 lei la Hale, iar pulpa fără os este in jur de 28 de lei. Evident că, cei cu buget mai mic, pot profita de reducerile practicate de supermarket- uri dar trebuie să fie atenți la termenele de garanție.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *