Deputatul Bogdan Toader, despre lipsa iluminatului festiv din Ploiești: Eu înțeleg lupta politică, dar nu văd de ce copiii ar avea de suferit?

Politică| 07.12.2023| 215| 0| Gazarul

Deputatul Bogdan Toader, prim-vicepreședinte al PSD Prahova, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre lipsa iluminatului festiv din Ploiești.

Reprezentantul social-democraților prahoveni este de părere că s-a ajuns aici din cauza „luptei politice” și „orgoliile consilierilor locali”.
În acest context, deputatul Bogdan Toader a cerut consilierilor locali să voteze rectificarea de buget, astfel încât să fie alocate de urgență fondurile necesare pentru iluminatul festiv.

„Ne dorim un iluminat festiv în măsura în care există resurse financiare pentru acest lucru. Înțelegem cu toții problemele cu care se confruntă municipalitatea din cauza lipsei fondurilor. Consider că este o problemă a Consiliului Local și cred că ei ar putea propune alocarea unei sume, cât de mici, astfel încât să existe un pic de bucurie pentru cetățeni. Am înțeles că, la o ședință precedentă, a fost inițiat un astfel de proiect, dar consilierii au găsit alte priorități pentru bani”, a declarat, într-o conferință de presă, deputatul Bogdan Toader.

„Cel mai ușor lucru este să aruncăm vina de la unii la alții. Eu spun că și în acest ultim ceas, împreună, putem rezolva această problemă, printr-o alocare minimă de fonduri către societatea care gestionează sistemul și vedem ce se poate face. Oricum este mai bine decât nimic! Bineînțeles că cei din Consiliu vor spune că este vina primarului, iar primarul va spune că este vina consilierilor, dar nici măcar nu cred că îi interesează pe cetățenii Ploieștiului cine este de vină, oricum ne înjură pe toți laolaltă. Mi-aș dori ca. la Ploiești. să avem măcar acel nivel minim, cât să simțim sărbătorile de iarnă. Rugămintea este pentru toți cei din Consiliul Local, nu cred că nu știu cum se sărbătorește Crăciunul și nu cred că nu își doresc luminițe, cred că doar s-au obișnuit în această luptă a orgoliilor”, a mai susținut reprezentantul PSD Prahova.

Totodată, Bogdan Toader a precizat că o alocare bugetară minimă ar putea fi făcută din fondurile primite recent de la Guvern.

„Atât cât cunosc eu administrație locală, știu foarte clar că, în acest moment, au fost primite cotele din IVG, e vorba de 26 de milioane, chiar mai mult decât prognozat, și știu în același timp că din partea Guvernului a mai fost o alocare de 5 milioane din fondul de rezervă. Coroborat cu faptul că la 22 decembrie vom avea bugetul de stat aprobat, ceea ce înseamnă că primăriile, în maxim 45 de zile, își pot aproba bugetul pentru anul 2024, cred că o sumă poate fi disponibilizată și pentru montarea unor luminițe la nivelul municipiului Ploiești. Nu-mi permit să vehiculez o sumă, dar sunt sigur că orice sumă care poate fi disponibilizată ar fi în interesul cetățenilor Ploieștiului”, a mai punctat Toder.

„Dacă există voință, găsim și o soluție. Trebuie și să existe voință. Îi cunosc pe consilierii locali, pe unii în amănunt, pe unii mai puțin. Cei de la PNL pot vota. Eu înțeleg lupta politică, înțeleg lupta orgoliilor, înțeleg că există tensiuni în cadrul Consiliului Local, dar nu văd de ce copiii ar avea de suferit? Înțeleg multe lucruri și nu m-ați văzut ieșind public pe alte spețe, unde am înțeles lupta, «să vedem ce face primarul dacă nu-i alocăm fonduri». Dar de ce să sufere copiii?”, a mai comentat parlamentarul.

În cadrul conferinței de presă, cei doi parlamentari PSD Prahova, Bogdan Toader și Rodica Paraschiv, au mai discutat și despre problemele apărute la decontarea abonamentelor de transport între localități pentru elevi, reforma pensiilor și măsurile propuse pentru promovarea produselor românești și a încurajarea înființării punctelor gastronomice locale.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *