Extinderea rețelei de canalizare în cartierul Mitică Apostol, în atenția CJ Prahova

Administrație| 06.12.2023| 189| 0| Gazarul

Consiliul Județean Prahova a aprobat în cadrul ultimei ședințe extraordinare  proiectul de Hotărâre privind aprobarea Studiului de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție  în ceea ce privește extinderea rețelelor de apă și canalizare în cartierul Mitică Apostol din Ploiești.

În prezent în cartierul Mitică Apostol nu există rețea de canalizare menajeră funcțională, apele uzate fiind colectate centralizat dar nu există o evacuare a acestora în rețeaua de canalizare existentă în Municipiul Ploiești sau într-o altă stație de epurare, ajungându-se astfel la infiltrarea unei mari cantități de ape uzate în sol și astfel contaminarea acestuia și a apelor subterane.

”Locuitorii din cartierul Mitică Apostol nu dispun de sistem public de canalizare funcțional și sunt obligați în continuare să recurgă la metode insalubre de asigurare a preluării apelor pluviale (WC-uri în curți) sau metode costisitoare (fose septice vidanjabile). În concluzie, necesitatea realizării acestei investiții se bazează pe motivația oportună de:

–   Eliminare a riscului de îmbolnăvire a populației prin colectarea apelor uzate în sistemul de canalizare și evacuarea acestora în rețeaua existentă a municipiului Ploiești;

– Realizare a unor investiții ce vor conduce implicit la ridicarea gradului de civilizație al  populației. Având în vedere continua dezvoltare a cartierului Mitică Apostol, precum și cerințele de creștere a gradului de conectare a consumatorilor la rețelele de alimentare cu apă și canalizare și a solicitărilor venite din partea proprietarilor, se justifică realizarea conductei de evacuare a apelor uzate menajere colectate în cartier.

Prezentul proiect vizează atingerea următorilor indicatori:

– Creșterea accesului la infrastructura de canalizare pentru locuitorii din Mitică Apostol.  Obiectivul general al investiției publice este modernizarea infrastructurii fizice de bază în vederea realizării unei dezvoltări durabile în spațiul cartierului Mitică Apostol prin construirea unui sistem de evacuare a apelor uzate menajere, care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor în conformitate cu standardele, practicile și politicile Uniunii Europene. ”, se arată scris în raportul de specialitate care a stat baza realizării acestui proiect de Hotărâre.

Potrivit indicatorilor tehnici, rețeaua de canalizare va traversa DN1, în zona Centurii Ploieștiului și mai multe linii de cale ferată.

 

Valoarea totală a investiței este de peste 2,8 milioane lei.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *