O nouă lovitură pentru români

Actualitate| 05.12.2023| 140| 0| Petrache Ecaterina

Casele de schimb valutar ale băncilor dispar, în mare parte, iar acest lucru înseamnă servicii tot mai costistoare. Prin trecerea de la schimbul fizic, cu bani cash, la cel digital, prin internet banking, vom ajunge să plătim comisioane mai mari la fiecare tranzacţie, plus cele rezultate din diferenţele de curs valutar.

Totul se întâmplă pentru că mai multe bănci renunţă la casele de schimb valutar. Dacă până acum clienţii puteau merge să schimbe bani direct la ghişeu, în viitor acest lucru nu va mai fi posibil.

Operaţiunile au fost mutate în mediul online, unde există şi comisioane, care diferă de la o bancă la alta şi care pot fi între 0,15% şi 2%.

Pe lângă aceste comisioane, există şi taxe suplimentare pe care le plătesc clienţii care vor să schimbe bani. De exemplu, există un comision de conversie monetară care, în unele cazuri, poate ajunge până la 9%.

Vor mai exista în continuare bănci unde se pot schimba bani direct la ghişeu, însă există condiţii, conform observatornews.ro : clientul trebuie să aibă conturi deschise la acea bancă, atât în lei cât şi în moneda în care doreşte să schimbe banii respectivi.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *